La magnífica tornada dels màsters

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 19
CN SANT ANDREU 6 – CN SABADELL 5

Treballadíssima victòria del Sant Andreu en la represa del campionat màster després de les vacances de Setmana Santa. Sorpresa també en ser el rival un dels habitants de la zona baixa de la taula, que no acostuma a ser candidat a la victòria quan visita la piscina municipal. Avui, però, han estat a prop d’endur-se com a  mínim un punt, i no es podria dir que el resultat hagués estat injust.

10003432_705631439458076_1276901456_nEl Sant Andreu ha tingut força baixes, començant per Llordella a la porteria. Malgrat això, Guzmán ha demostrat estar sobadament capacitat per defensar el marc andreuenc i a ell cal atribuïr-li bona part del mèrit de la victòria. El primer gol, però, ha estat vallesà: Guzmán ha pogut tocar però la pilota però no pas evitar que entrés en la primera ocasió clara visitant (0-1). L’empat no ha trigat a arribar, en una acció d’estratègia en què l’equip ha arriscat defensant amb un home menys un contraatac sabadellenc. Guzmán l’ha aturat i ha donat la passada llarga a Díaz que, sol davant del porter, ha fet gol (1-1). Un bon llençament exterior de Llano, molt ben dirigit, ha permès posar el 2-1 i semblava redirigir el partit cap als paràmetres esperats, però lluny de certificar l’avantatge, el Sant Andreu ha vist com un nou gol del Sabadell, arran del pal curt, servia per empatar a 2 i deixar en taules el primer parcial.

La segona part no ha començat massa bé, ja que el Sabadell s’ha posat per davant amb un llençament exterior (2-3). L’equip vallesà estava molt ben dirigit a l’aigua per l’exandreuenc Manolo Mercado, que va tenir la seva època daurada al Sant Andreu dels 90. La classe no l’ha perduda, i el seu equip se n’ha aprofitat. Amb l’avantatge visitant hi ha hagut un període d’ansietat andreuenca, amb pilotes al pal (Cruz n’ha estavellat tres en total), superioritats errades i contraatacs mal finalitzats. Malgrat això la recompensa ha tingut premi i Díaz, des de la boia, ha pogut fer l’empat a 3 que relaxava els nervis de l’equip. L’embranzida del Sant Andreu s’ha certificat amb un gol de contraatac de Llano, que quan semblava que havia perdut el control de la pilota l’ha posada a la porteria pel forat impossible (4-3). Mitja part i tot per resoldre.

Calia fer un gol per assolir el màxim avantatge i posar xifres més altes al marcador local. Díaz se n’ha encarregat personalment amb una gran vaselina a l’angle llarg només començar el tercer quart que ha permès l’equip avançar-se 5-3 i a ell fer un hat-trick. Semblava, doncs, que ara sí, l’equip marxaria i trencaria el partit com en d’altres vegades ha passat. Doncs no. La porteria vallesana s’ha fet petita i cap pilota més ha volgut entrar. El Sabadell no s’ha arrugat i ha fet dos gols: un a l’escaire al límit de la possessió (5-4) i un altre en home de més (5-5). Final de quart i previsió d’infart per als més neguitosos en la darrera part.

I així, sense encert a banda i banda, s’ha jugat el darrer temps, que s’ha convertit en un recital d’ocasions fallades a una i altra porteria: pals a dojo, Guzmán en forma, contraatacs anul.lats, superioritats fallades, però això sí: emoció al màxim. En els darrers cinc minuts de partit el Sant Andreu s’ha fet un tip de recuperar pilotes i això ha mermat l’atac visitant. En aquest període els nostres han tingut les ocasions més clares però l’èxtasi ha arribat a dos minuts del final: vaselina al llarg que Guzmán atura amb solvència, i Díaz que creua d’esquerra a dreta per trencar la defensa amb un contraatac; Guzmán li lliura la pilota però no pot prosseguir, tapat correctament per  un defensor; darrera d’ell, Ginés veu forat en la tajectòria inversa i llença un contraatac de segona línia amb avantatge sobre la defensa que el deixa sol a quatre metres del porter, i Díaz, que ha aguantat l’envestida del defensa, li dóna la pilota clara perquè faci el gol de la victòria: el millor dia possible per retrobar-se amb el gol, i tres punts al sac (6-5). Els darrers intents d’ambdós equips han estat infructuosos i el marcador ja no s’ha mogut.
La setmana vinent l’equip visita la piscina del Mataró, que fa pocs dies ha perdut el liderat en favor de l’Horta.

Alineació:  Marcos Guzmán, Arnau Olmos, Jordi Díaz, Oscar Llano, Ginés Alonso, Oscar Ballesteros, Sergio Martínez, Marc Cruz, Leo Senosiain, Guillem Bonamusa, José María Ballesteros, JJ Aymerich.