Visita triomfal dels masters a Poble Nou

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 14LirolaCusso_CNSA_001 copy

CN POBLE NOU 5 – CN SANT ANDREU 8

Bon inici de la segona volta per al Sant Andreu, en obtenir una treballada victòria en la seva visita a la piscina del Poble Nou, el cuer de la classificació, que ha ofert més resistència de la prevista i que ha mantingut el partit obert fins al darrer quart.

El partit no ha estat massa vistós, i s’ha anat resolent a partir de jugades concretes a ambdues àrees, algunes d’elles, això sí, força espectaculars. El matx ha començat amb un ritme força alt, atacs curts i arribades a ambdues bandes. El Sant Andreu ha pogut inaugurar el marcador gràcies a una bona vaselina de Díaz, que ha resolt amb rapidesa una falta llençada per Encabo amb astúcia agafant la defensa local desprevinguda (0-1). De tota manera, la suposada superioritat andreuenca no es veia per enlloc i la prova ha estat l’empat aconseguit per l’exandreuenc Raúl Millán en una extraordinària acció des de la boia (1-1). La defensa local es tancava per no deixar lloc al boia andreuenc i això ha generat alguns espais exteriors, un dels quals ha estat aprofitat per Ferrer per posar la pilota a l’angle llarg amb un potent xut i donar un curt avantatge als nostres al final del primer quart (1-2).

La segona part no ha estat gaire diferent de la primera. Certament, els dos equips han cercat el gol amb entusiasme però amb molta manca d’encert. Els llençaments dels nostres s’estavellaven un cop i un altre contra els braços dels defensors i les passades a la boia eren imprecises i poc encertades. En aquest context el Poble Nou ha pogut empatar a 2 gràcies a un contraatac, mentre que el Sant Andreu veia com Encabo estavellava la pilota al pal i Díaz no podia fer gol en un u contra u amb el porter. Tot i això, s’ha pogut arribar al descans amb avantatge amb un altre contraatac que Llano, aquest cop sí, ha posat a la xarxa (2-3).

Diquessin el que diguessin els pronòstics, el partit no estava clar. La defensa no ha estat malament, però calia trobar noves alternatives en atac per fer forat i millorar els percentatges d’encert. Una expulsió ha permès el Poble Nou tornar a empatar el partit a 3 i això ha generat una reacció en l’atac andreuenc, que ha viscut els millors minuts. Un gran llençament de Martínez, habitual en ell, botant i al curt, ha permès posar-se 3-4, però en l’acció següent els locals han disposat d’un penal per tornar a empatar (4-4). En aquest tram del partit han sorgit les millors armes del Sant Andreu: els braços de Llordella i l’encert en superioritat. Una expulsió a favor provocada per Encabo ha servit perquè Molina assistís al pal a Ferrer, qui lliure de marca ha fet el 4-5. En el darrer moment del parcial, el propi Ferrer ha posat una pilota d’or a Díaz, provocant un penal que ell mateix ha convertit en el 4-6 amb el que s’ha arribat al final de la tercera part.

Tothom tenia clar que si el Sant Andreu marcava el primer gol del darrer quart la victòria no s’escaparia. L’equip s’ha conjurat per matar el partit amb aquesta idea, però paradoxalment qui ha marcat ha estat el Poble Nou, de nou en superioritat (5-6) i  ha calgut posar tota la carn a l’olla per emportar-se els tres punts. En els darrers minuts del partit la defensa i la porteria han estat determinants per desbaratar els perillosos intents locals de tornar a empatar. Mentrestant, el joc interior ha fluït com no ho havia fet fins llavors, i Encabo ha pogut marcar des de la boia en una gran jugada individual (5-7).

Calia, però, tancar el partit de forma defintiva i això no s’ha produït fins que una gran aturada de Llordella, que ha evitat un nou acostament local, ha generat una transició molt treballada que ha fet girar la pilota per l’arc apurant la possessió. Sobre el temps, Senosiain ha fet una vaselina mil.limètrica i la pilota s’ha allotjat a l’interior de la xarxa lateral, lluny de l’abast del porter local (5-8). Era el gol que calia per establir un avantatge inassolible per al Poble Nou i jugar amb calma els darrers minuts del matx, en què el marcador s’hagués pogut ampliar.

L’equip segueix en la tercera posició i la setmana que ve rebrà a Sant Andreu la visita del Can Dragó, un equip que tot i ser a la part baixa de la taula, ha anat a més aquesta temporada.

Alineació: Rubén Llordella, Jordi Díaz, Ginés Alonso, Oscar Llano, Albert Ferrer, Albert Encabo, Sergio Martínez, Leo Senosiain, Guillem Bonamusa, Oscar Molina, Marc Cruz, JJ Aymerich.