Presentat el Ciutat de Barcelona de Natació

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona torna, un any més, al Club Natació Sant Andreu. La competició, que enguany celebra el 40 aniversari, serà la que tancarà el Mare Nostrum Swim Tour que va començar el cap de setmana a Mònaco, va seguir a Canet de Rosselló i tancarà els dies 15 i 16 de juny a casa nostra. Avui s’ha presentat a la nostra instal·lació amb la presència de l’Enric Bertran, president de la Federació Catalana de Natació, Pere Vilà, representant territorial de l’esport a Barcelona, Daniel Laga, coordinador de l’àrea d’esports de la Diputació de Barcelona i Marta Carranza, comissionada d’esports de l’Ajuntament de Barcelona.

En aquesta edició hem superat els 600 nedadors i nedadores de més de 40 països diferents amb un cartell de luxe: noms com Adam Peaty, Katinka Hosszu, Yuliya Efimova, Benjamin Proud, Pernille Blume o  Mireia Belmonte, competiran aquest cap de setmana entre les sureres de la Pere Serrat.

Els protagonistes d’avui han estat la Jèssica Vall, el Joan Lluis Pons i l’Àfrica Zamorano, en representació del Club Natació Sant Andreu, que han parlat sobre com afronten aquesta edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.

Jèssica Vall:

Hem anat a Sierra Nevada a entrenar el treball aeròbic durant tres setmanes. Vam decidir que aquest mes faríem per primera vegada les tres etapes del Mare Nostrum, poder centrar-nos a competir amb rivals d’alt nivell i seguir el ritme de proves de competir, descansar dos dies i tornar a competir.  A més, la setmana vinent anem a Sette Colline així que és un mes molt intens.

Tinc l’oportunitat de nedar les tres proves de braça, l’oportunitat de tornar-ho a fer a tope i a veure quines conclusions traiem.

A Mònaco ens vam centrar en la prova de 50 que ens dóna aquesta polivalència per nedar el 100 i el 200. A Canet, ens hem centrat en el 100 i el 200, també vaig nedar els 400 estils. De cara a aquest Ciutat de Barcelona, només farem les tres proves de braça així que intentaré fer-ho bé a veure què surt.

Àfrica Zamorano:

Des de ben petita m’ha agradat aquesta competició, venen els millors del món i és molt especial. Es fa en un Club al mig de la ciutat, és tot molt diferent, t’omple i més quan estàs des de ben petita en aquest club idolatrant aquests nedadors.

Cada any venia amb una llibreta i anava darrere dels meus ídols per demanar autògrafs. Encara les guardo. Ara competeixo amb ells i els veig més propers.

Joan Lluis Pons:

He competit moltes vegades al Mare Nostrum però és la primera vegada que ho faig com a nedador del Club Natació Sant Andreu. He estat mirant les sèries i hi ha una carrera molt xula amb molt nivell, tinc moltes ganes. Veure que hi ha tanta gent amb ganes que vagi a Corea, no ho veig com pressió sinó que molta gent confia en mi.

Porto tota la vida fent 400 però aquest cicle l’he donat molta canya a l’esquena. Tinc bastant fitxat Max Litchfield que va quedar segon a Glasgow i tinc moltes ganes de poder sortir amb ell, és molt bo a braça i crol, m’agradaria passar papallona i esquena amb ell i braça i crol a veure què passa.

WhatsApp Image 2019-06-13 at 4.32.49 PM