Primera jornada del Ciutat de Barcelona plena d’alegries

La primera jornada del 40è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona ha estat un èxit. La millor fita l’aconseguia la Lidón Muñoz en fer el rècord d’Espanya baixant dels 25 segons en els 50 lliures (24.91) assolint, d’aquesta manera, la desitjada mínima pel Mundial de Gwangju (Corea del Sud). L’anterior marca la tenia ella mateixa des del passat estiu quan va batre el rècord a Mataró.

Després de la Lidón, ha estat la Jèssica Vall qui ens ha donat una nova alegria aconseguint la mínima mundialista (ja estava convocada) en els 200m braça amb un temps de 2.25.59.

Pignatello, campiona del món junior, era l’encarregada d’estrenar el marcador dels rècords, el del Mare Nostrum, a la prova dels 1500 m lliures amb 15.51.68. A l’argentina l’ha seguit Michael Andrew, 4 vegades campió del món junior, amb dues medalles consecutives: l’or als 50m esquena i la plata en els 50m papallona.

Encara faltava la campiona del món i d’Europa, Yuliya Efimova, per dir la seva. La russa s’ha penjat l’or en els 50m i en els 200 braça, just per davant de la Jèssica. Qui també se n’ha emportat dos ha estat la triple campiona olímpica Katinka Hosszu que ha estat la millor en els 400 estils i en els 100 papallona.

L’estrella del campionat tampoc ha fallat. El campió olímpic, del món i d’Europa i recordman dels 100  braça, Adam Peaty, ha guanyat la seva prova i a més ha fet el rècord del Mare Nostrum amb un temps de 58.15.