Ple victoriós del waterpolo

IMG_4689Els dos equips de waterpolo absoluts han brillat aquesta tarda a la piscina Pere Serrat, on han disputat dos partits cabdals per la classificació de la lliga espanyola. Tant els de Xavi Julià com les de Javi Aznar han lluitat fins el final deixant a la grada del Fabra bocabadada amb aquestes dues aclaparadores victòries.

A dos quarts de sis començava l’emoció amb l’esquadra femenina, que jugaven la cinquena jornada de lliga contra la Escuela Waterpolo Zaragoza. A priori semblava un rival fàcil doncs és el sisè classificat després de només poder sumar tres punts enfront el Madrid-Moscardó. Les andreuenques, per tant, no van deixar passar l’oportunitat de golejar el màxim possible.

A la primera meitat el Zaragoza va treure pit per guanyar confiança des de l’inici, un fet que els va servir per desorientar a un Sant Andreu poc enèrgic. Amb un perillós 3-3 es tancava el primer quart. Les d’Aznar no van trigar en reaccionar i al descans es van plantar amb un previsible triomf després de que Noelia Mora, Alejandra Aznar, Marta Recio i Helena Lloret ataquessin la porteria visitant sense escrúpols. Amb 9-4 va arribar el descans. A la represa no va haver canvis visibles. Els locals van sentenciar a la Escuela Zaragoza. Les visitants ho intentaven però les bones aturades d’Eli Gazulla impedien que la pilota entrés en moltes ocasions. Finalment l’àrbitre va donar per finalitzat el partit quan el marcador assenyalava un bon resultat per les d’Aznar: 17-7.

IMG_4710Tot i així, el tècnic no estava del tot satisfet: “Estem entrenant dur i les coses funcionen. Per això avui podríem haver demostrat més qualitat de joc. Però estic content. Són tres punts més i anem per bon camí”. Aquesta mentalitat està duent a l’equip femení del Club Natació Sant Andreu a l’èxit. Les veteranes, com Marta Recio o Eli Gazulla, senten una motivació extraordinària i les joves promeses, com Paula Crespí o Helena Dalmases, aprenen i es cohesionen com a grup de forma impecable.

Ara el col·lectiu de Javi Aznar ja té tres punts més a la butxaca i continua situat en primer lloc del rànquing espanyol empatat amb el C.N. Sabadell Astralpool i el C.N. Mataró-La Sirena

D’altra banda, els de Xavi Julià començaven a les set en punt, també al Fabra. El col·lectiu andruenc se sentia amb ganes i força després d’imposar-se al C.N Catalunya i veure possibilitats clares de classificar-se per la Copa del Rei. Però necessitaven guanyar la vuitena jornada de lliga que estava a punt d’encetar. El rival era el cuer: El C.N. Sant Feliu.

IMG_4741L’esquadra andruenca no ho va tenir fàcil als primers minuts del partit ja que el visitant es va mostrar impositiu i ràpid. Van marcar dos gols al primer quart sense deixar que els de Julià en fessin cap. Però els locals no van trigar en reaccionar. Els braços de Bofill, Brugué, Fraunfelder i Hernandez es movien amb rapidesa passant-se la pilota mentre generaven ocasions. Tres gols andreuencs en tres minuts els situava ja avançats en el marcador i es tancava la primera meitat amb un provisional 4-3.

A la represa, els de Julià no van tenir pietat i van voler demostrar el seu talent. La defensa, absolutament consolidada i treballada, no deixava passar ni una sola pilota quan el Sant Feliu tenia ocasions favorables. I, els de Sant Andreu aprofitaven per marcant-ne més. Els andreuencs van anar agafant confiança a mesura que transcorria l’encontre mentre els de Sant Feliu es desinflaven. Finalment van acabar en un excepcional 10-3, un resultat satisfactori per Xavi Julià: “Estic content perquè la bona defensa s’ha vist reflectida. Casi no ens han fet gols i això és un bon indicador. Aquest any estic insistint molt en la línia defensiva i avui s’ha notat”.

Així doncs els de Xavi Julià ja obtenen 10 punts a la lliga espanyola i estan entre els vuit primers, fet que il·lumina a l’equip per seguir treballant per estar a la Copa del Rei i a seguir escalant posicions.