L’excel·lència de les andreuenques es mereix la final

Poques ocasions ens regala l’esport per gaudir-lo com aquest cap de setmana. IMG_7228La Piscina Joan Serra ha vibrat sense pretensions. Les instal·lacions mataronines han esclatat de l’emoció.

La semifinal del Play Off ha necessitat un tercer partit per decidir qui es mereixia la plaça a la gran final. Al primer encontre, les noies del C.N. Mataró-La Sirena no van tenir pietat a la Pere Serrat, invalidant a un Sant Andreu desconcertat pels nervis. Tres dies més tard i a la capital del Maresme, les barcelonines van venjar-se. En un partit lluitat, ajustat, arriscat i impressionantment exorbitant, les locals van ser obligades a competir el dia següent. El darrer segon del partit el marcador es va posar a favor de les andreuenques, fet que va comportar el motiu pel qual avui hem continuat gaudint de més waterpolo, de més esportivitat i de més competició.

IMG_7210A tres quarts d’una del mig dia a la mateixa Joan Serra ha començat la festa. Ningú es percebia el resultat. Complicat era saber que podia passar. Dos equips d’un nivell semblant s’han tirat a l’aigua per afrontar el repte nacional més important de la temporada. El Mataró, tant brillant últimament però que flaqueja en ocasions inesperades. I, el Sant Andreu, que des de la direcció de Javi Aznar i Dani Ballart la confiança de les jugadores s’han multiplicat. Tot podia ser possible.

Ha sonat el xiulet que donava la benvinguda a l’inici del partit. Primera diana del Sant Andreu, quan no havia passat ni un minut, protagonitzada per Marta Recio. No n’han tingut prou.Volien més avantatge. Silvia Morell ha marcat el segon, Noelia Mora el tercer i Helena Lloret, vuit segons mes tard, el quart. Amb un autoritari 0-4 el Mataró ha quedat desmoralitzat.

Ha començat la segona part amb un altre cop d’autoritat del Sant Andreu. El Mataró, animat pel públic però conscient de les seves possibilitats, ha realitzat dos llançaments encertats en els quals les autores han estat Alyssa Turza i Laura Lopez. Però poques ocasions més els hi restava per editar el marcador. Amb 2-6 ha arribat el descans.

IMG_7254La portera andreuenca Eli Gazulla ha estat imprescindible a la segona meitat del partit. Un Mataró amb ganes de venjar-se ha tingut moltes ocasions de gol però la extraordinària tasca de Gazulla ha impedit el canvi de rumb del partit. Marta Recio, Helena Lloret i Kate Rigler han continuat protagonitzat l’atac. La paciència i la complicitat entres les visitants les ha conduit ha encertar encara més golejades fins assolir un 3-9 ja irreversible.

Concentrada Lloret a la sortida acompanyada de Noelia Mora han rescatat la pilota al darrer i definitiu quart de l’encontre. Les de Javi Aznar tenien més gana. Sobretot Lloret i Recio que han acabat sentenciat a les jugadores del Maresme. Encertant una pilota cada una a la porteria, han deixat el marcador en un inesperat 3-11.
IMG_7344I, gairebé a les dues del mig dia d’aquest assolellat 10 de maig, ha finalitzat la semifinal del Play Off. El Club Natació Sant Andreu, tercer classificat a la lliga regular, ha tornat a trencar als esquemes i supera un repte tant ambiciós com el que se’ls hi ha presentat. Els dos tècnics, Javi Aznar i Dani Ballart, no han pogut contenir l’alegria. Entre llàgrimes als ulls han felicitat a les heroïnes que encara estaven submergides a l’aigua.

Però saben que això només ha estat un pas. Ara ja tenen la mirada fixada a la final. L’imperi sabadellenc les espera. El primer encontre esdevindrà a la Pere Serrat el dimecres a tres quarts de nou del vespre. El segon, dissabte al matí a les instal·lacions de Can Llong.

Tot aficionat i seguidor del waterpolo és conscient del talent de les jugadores del C.N. Sabadell-Astralpool però ningú preveu les capacitat de sorprendre d’aquest Sant Andreu que ens ha deixat sense paraules.

Veurem més waterpolo. Veurem més esportivitat. Veurem més emoció. Si algú trenca algun dia a les “craks del país” serà el col·lectiu andreuenc. Potser no. Però tindrem el privilegi d’observar-ho els veurem els propers dies.

IMG_7350

Deixa un comentari