L’Anna Caula visita el Club el dia abans del 8-M

La secretària general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, va reivindicar aquest dimarts el paper dels clubs de barri en l’esport en una visita institucional al Club Natació Sant Andreu (CNSA), on també va instar el teixit esportiu a treballar de “manera multifactorial” per canviar l’imaginari de les dones en el sector.

En vespres al Dia de la Dona, aquest 8 de març, Caula va recordar que aquesta “és la legislatura de l’esport femení, abans eren paraules i ara són fets”. En aquesta línia, va sostenir que tots els agents han d’implicar-se per a millorar la situació de les dones en l’esport i en la societat.

“Tot això s’ha de treballar d’una manera multifactorial, no només hi ha una acció que canviarà tot aquest imaginari en què encara les dones comencem més enllà, la nostra sortida comença quilòmetres endarrere”, va afegir, posant focus en què malgrat el que ja s’ha aconseguit, encara “queda molt per fer”.

Les declaracions de Caula s’alineen amb la nova campanya de la Generalitat per al 8 de març, “En els feminismes, tot és començar”, que incorpora una mirada interseccional per a abordar les lluites feministes al mateix temps que interpel·la transversalment a tots els agents socials.

Així mateix, durant la seva visita, Caula va destacar la importància i beneficis de clubs com el CN Sant Andreu per garantir una igualtat de gènere a l’esport.

“L’esport català és diferent, té un ADN molt propi basat en la cultura del club. El club és el secret de l’èxit del teixit esportiu català, és una manera d’entendre la societat i la nostra comunitat, de fer xarxa, un sentiment de pertinença”, va remarcar.

Amb l’objectiu d’ajudar a aquestes entitats i els seus plans per a la comunitat, la secretària de l’Esport va detallar el suport de la Generalitat a l’esport català, materialitzat en un 50% més de dotació econòmica respecte a l’any anterior. L’augment, d’1,5 milions d’euros, permetrà arribar a un total de 4,5 milions d’euros per a aquestes entitats.

“En la temporada 2022 multiplicàvem per quatre el suport a l’esport de clubs federats i enguany tornem a incrementar per a donar cobertura a equips de primer nivell que competeixen i als de base que també excel·leixen, amb ajudes d’impacte a activitats que els mateixos clubs promocionen”, va explicar.

Al llarg del dia, el CN Sant Andreu s’incorpora a les iniciatives feministes amb diverses activitats per a reforçar la imatge de la dona en l’esport. “La igualtat de la dona en l’esport és un pas més cap a l’equitat de gènere, però també una oportunitat per a inspirar i empoderar a la pròxima generació de dones esportistes”, sosté Àngel Bernet, president del CN Sant Andreu.