La natació, en el període més dur

Equip CNSA
Equip CNSA

El primer equip de la secció de natació està entrenant al màxim durant aquests mesos, ja que és el moment de la temporada en què cal acumular molts metres en alta intensitat.

És per això que els esportistes de la casa aprofiten al màxim tots els recursos i fan extraordinaris esforços per compaginar l’alt rendiment esportiu amb l’últim “esprint” del curs escolar. Només queden dos mesos per tancar la temporada i pretenen rebaixar una altra vegada els seus millors registres i fer encara més evident la progressió de cada esportista aconseguint fent realitat els somnis que s’han marcat per aquesta temporada 2016-17.

Uns quants nedadors del CNSA estan realitzant una concentració al Centre Esportiu de Sierra Nevada, a 2.300m d’alçada. La Judith Navarro hi ha passat 21 dies convocada per la federació espanyola d’aigües obertes; però ja ha tornat a terres andreuenques per seguir la preparació amb la resta de companys.

Nedadors a Sierra Nevada
Nedadors a Sierra Nevada

Actualment s’hi troben instal·lats la Lidon Muñoz, l’Africa Zamorano, la Jessica Vall, l’Albert Escrits, la Sandra Garcia i el Francho Artal acompanyats pel seu entrenador, el Jordi Jou. Romandran a “la Sierra” dues setmanes amb l’objectiu de guanyar fons i entrenar en dures circumstàncies (l’alçada comporta més esgotament i, per tant, requereix més esforç).

Mentrestant, la Marta González i el Mario Navea es desplaçaran a Mònaco per disputar la primera etapa del circuit Mare Nostrum durant el 10 i 11 de juny en un panorama internacional del tot exigent. Dilluns 12 tot l’equip del CN Sant Andreu tornarà a estar unit per disputar l’esperat i emotiu Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona (12 i 13 de juny) a les instal·lacions del CNSA, on hi competiran els millors nedadors d’arreu del món. Una vegada finalitzada aquesta motivant competició, l’Àfrica Zamorano, la Sandra Garcia, l’Alba Guillamon, l’Arnau Rovida, el Jan Giralt i el Marc Calzada marxaran a Canet de Rosselló per seguir amb el Mare Nostrum.

Arnau Rovira
Arnau Rovira

Una vegada finalitzat aquestes esgotadores competicions, tots els nedadors i nedadores del primer equip marxaran al Centre Esportiu d’Alt Rendiment de Font Romeu per entrenar en alçada (1.500m) durant dues setmanes. Aquest stage servirà per entrenar tots junts, fer encara més pinya, gaudir i patir a la vegada mentre cultiven esforços i comparteixen il·lusions i la gran passió per a la natació.

Només uns dies més tard, l’1 i 2 de juliol, Vall, Zamorano i Escrits disputaran l’Open de França a Chartres mentre la Judith Navarro hi participarà en la disciplina d’Aigües Obertes. I l’equip es desplaçarà a L’Hospitalet per cercar bones marques al Circuit Català de Trofeus, passant dues setmanes més tard per Mataró a disputar la darrera competició d’aquest Circuit.

Nedadors CNSA
Nedadors CNSA

Tota aquesta preparació estiuenca que estan duent els de Jordi Jou és clau per obtenir uns excel·lents resultats en els campionats més importants de la temporada: la Jèssica i l’Àfrica disputaran el Campionat del Món a Budapest (14-30 de juny) i tot l’equipàs anirà a Terrassa a donar molta guerra en el Campionat d’Espanya (1-5 d’agost).

Esforç + il·lusió + passió = resultats

Som-hi!