La Jessica Vall ja té el bitllet per Kazan

vall-braza-cuarta-efe--644x362
El primer dia del Campionat d’Espanya Absolut Open ha estat imprevisible i fantàsticament sorprenent. La tarda retransmesa per Teledeporte ens ha regalat sensacions natatòries irrepetibles per recordar al llarg de la historia de les experiències a les piscines espanyoles.

El més satisfactori ha arribat quan Jessica Vall s’ha tirat a l’aigua doncs ha estat la primera nedadora que ha aconseguit la mínima per disputar el campionat del món a Kazan. Ha estat a quarts de sis de la tarda, durant la prova dels 100 braça que l’ha traçat amb només 1’07’’62 i d’aquesta manera s’ha proclamat una vegada més campiona d’Espanya. La jove Sandra Garcia va nedar al seu costat sorprenent a les rivals doncs va arribar en quarta posició. Tot i així va ser la segona espanyola més ràpida, superada només per Vall.

La jove andreuenca Àfrica Zamorano ha complert el seu objectiu als 200 esquena tot i que ha sortit de la prova amb una sensació agredolça. Zamorano s’ha classificat pel campionat del món junior que es celebrarà a Singapur. Amb 2’12’74 ha rebaixat la mínima gairebé dos segons però ha s’ha quedat a les portes del pòdium sent superada per la mallorquina Melani Costa, la italiana Marguerita Panzeira i l’andalusa Duane da Rocha.

Juanjo Garcia ha lluït una extraordinària actuació i ha estat a la mateixa prova que Vall, els 100 braça. Amb un magnífic 1’02’78 s’ha convertit en el quart bracista més ràpid de la competició. D’altra banda, la velocista Marta Gonzalez s’ha mostrat rapida i explosiva com sempre als 50 lliures fins assolir la sisena plaça amb un temps de 26’1.

Jan Giralt, Laura Gálvez i Marc Calzada han nedat les finals B de les seves proves: els 200 esquena, 50 lliures i 200 papallona respectivament. Giralt i Calzada han estat tercers d’aquesta final secundaria mentre que Galvez ha estat sisena.

D’aquesta manera s’ha tancat la primera jornada del campionat. Encara queden moltes sorpreses i vivències per viure al Centre Aquàtic de Màlaga. Esperem que el grup dirigit per Jordi Jou estigui satisfet amb els grans resultats aconseguits avui però que ambicionen anar més lluny durant la resta de la competició. De moment, està sent una experiència irrepetible.

 

Deixa un comentari