L’ experiència olímpica de Zamorano

​​Foto: Josep Arnau, Atelier Photo​
​​Foto: Josep Arnau, Atelier Photo​

La jove Àfrica Zamorano ha tancat la seva participació als Jocs Olímpics a la prova del 200 esquena, en la qual no ha pogut accedir a les semifinals després d’assolir el vint-i-cinquè millor registre amb un temps de 2:13.74. L’andreuenca de només 18 anys ha complert les expectatives a la capital brasilera a les tres proves que ha disputat.

Zamorano era la més jove de la seva sèrie i probablement la nedadora amb menys experiència internacional absoluta. Tot i així, s’ha espremut al màxim per enganxar-se a les figures mundials amb les quals competia. Ha començat nedant de forma conservadora el primer llarg de la quarta i última sèrie (la més ràpida de la prova) i ha mantingut el ritme fins a l’hectòmetre. Però l'”Afri” no ha pogut canviar de ritme, una tàctica que utilitza normalment per sorprendre a les esquenistes del seu voltant, i ha arribat en setena posició (vint-i-cinquena del total).

Aquesta energètica esportista ha estat fantàstica en el seu debut olímpic. La seva classificació i el fet de guanyar-se el bitllet a Rio de Janeiro ja va ser un mèrit. Competir entre les millors encara més. Tot i així, per l’Africa el camí acaba de començar. Aquesta ha estat una experiència que ben segur la farà volar, la farà créixer i la farà arribar a l’assoliment de tots seus objectius. De moment ja ha fet un somni realitat: el repte olímpic.

Felicitats Afri!

Deixa un comentari