Jèssica Vall es proclama desena olímpica

​​Foto: Josep Arnau, Atelier Photo​
​​Foto: Josep Arnau, Atelier Photo​

La final olímpica era un repte més que ambiciós, el somni idíl·lic de qualsevol esportista. Jèssica Vall ha estat molt a prop, a només dues posicions en l’exigent prova dels 200 braça. Vall, a pesar de no batre el seu millor registre i aturar el cronòmetre en 2:24.22, s’ha proclamat desena olímpica; un mèrit històric pel Club Natació Sant Andreu.

La “Xess” ha realitzat una prova semblant a la de les eliminatòries, començant en un prudent 33.17; i ha seguit en aquesta línia fins l’hectòmetre (1:09.50), quan se situava en vuitena posició de la segona semifinal al Centre Aquàtic de Rio de Janeiro. En el tercer parcial Vall ha canviat el plantejament radicalment buidant totes les forces a la piscina brasilera i retallant distàncies amb les rivals fins a superar a la majoria.

Però no ha estat possible. Ho ha tingut molt a prop però la quantitat d’estrelles internacionals ha impedit l’accés de Vall a la final. Tot i així, la nedadora de Jordi Jou ha firmat una temporada excel·lent. Després de proclamar-se subcampiona europea i batre el seu propi rècord nacional, ha disputat dues semifinals en els Jocs Olímpics i enguany s’ha proclamat desena, un resultat excepcional.

Deixa un comentari