Extraordinari inici de l’Eurolliga

248ddcd3-7e0a-4244-9fac-772ba79db23f
​L’equip de waterpolo del C.N. Sant Andreu durant el partit // Foto: Atelier​

El primer partit de la fase prèvia de l’Eurolliga ha estat una lliçó de talent , qualitat i esforç de l’equip local. El Sant Andreu s’ha imposat 20-10 davant del col·lectiu alemany SV Bayer 08 Uerdingen. Les noies de Javier Aznar han sortit a mossegar des del primer minut i amb aquesta actitud han assolit una satisfactòria avantatge al primer quart (7-3). El matx ha lluït a quatre protagonistes clares: Helena Dalmasses, Helena Lloret, Paula Crespí i Alejandra Aznar doncs entre elles i el gol de la capitana Marta Recio han aconseguit sumar la vintena de punts.

Però no ha estat fàcil per les locals; han patit les conseqüències d’un joc brut amb un notable protagonisme de faltes i confrontaments provocats per les estrangeres. Les alemanyes no s’han trobat còmodes a la Piscina Pere Serrat, plena de gom a gom, i han optat per fer servir la força, fet que se’ls ha capgirat en contra. No han estat capaces d’entrar en el joc de mans i la rotació constant de les andreuenques. De poc han servit els gols de Julia Eggert, Bianca Seyfert o Claudia Blomenkamp a l’inici del encontre doncs demostraven una sensació de derrota irreversible des de la primera part fins tancar-la amb un provisional 12-6.

Alejandra Aznar, en defensa // Foto: Atelier

A la segona meitat no han hagut canvis notables. Només la sensació de confiança de les d’Aznar ha comportat un control del joc i del cansament que les ha permès seguir amb el domini del partit sense desgastar-se en excés. Tanmateix, ha estat extraordinàriament destacable la feina d’Eli Gazulla defensant la porteria andreuenca. Ha patit més ocasions de gol però la seva agilitat ha comportat l’aturada de la majoria de pilotes grogues.

Javi Aznar, tècnic de l’equip femení del Club Natació Sant Andreu ha explicat les seves sensacions: “No m’esperava guanyar així. Pensava que ens costaria més. Però estic content perquè ha estat un partit molt decisiu”. D’altra banda, Aznar no preveu uns encontres tant còmodes per demà i demà passat: “Ho tindrem molt més difícil i haurem de posar una marxa més si volem guanyar els partits. Les russes tenen molta qualitat i haurem d’estar a l’alçada”.

Abans d’aquest emocionant desafiament, han disputat l’altre encontre els dos col·lectius russos, el Kinef Kirishi contra el Uraloschka, en el que s’ha imposat el primer amb confortabilitat deixant un contundent 14-5. Demà continua l’espectacle esportiu: a les 17.30h es trobarà el Bayer amb el favorit, el Kirishi, i a les 19.45h el Sant Andreu intentarà tornar-se a fer gran davant del rus Uraloschka.