Èxit participatiu a la 43a Cursa de Sant Andreu

Més de 1.500 persones fan història a la 43a edició de la Cursa de Sant Andreu, organitzada pel Club Natació Sant Andreu des de 1979. Aquesta cita esportiva ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i té l’objectiu de promoure l’esport i l’activitat física.

La carrera ha tingut lloc aquest dimarts 6 de desembre, en el marc de la festa major del barri de Sant Andreu del Palomar. Aquesta edició ha comptat amb la major participaciófemenina de la història del Club, amb un total de 483 dones, un 34% més que l’edició de 2021.

En aquesta edició, les dones han representat el 32,2% dels participants. En la categoria femenina, Mireia Suñé ha aconseguit el primer lloc amb un temps de 18’15’’, seguida de Miriam López (18’15’’) i Marta Mesalles (18’40’’). El primer a completar el recorregut en la categoria masculina va ser Sofian Haddouti, amb un temps de 15’25’’, una diferència de pocs segons amb Oriol Ramírez (15’31’’) i Pol Simón (15’33’’), que van completar el podi.

La Cursa de Sant Andreu: un valor social, comunitari i esportiu

La Cursa ha constat d’una ruta de 5 quilòmetres per als adults, 3 recorreguts adaptats per als més petits i una ruta per a joves. Es tracta de la segona carrera popular més antiga de Barcelona, la primera edició de la qual es va celebrar en 1979.

Cada vegada més corredors s’han sumat a aquesta cita, on més del 72% tenen entre 17 i 55 anys, gairebé un 18% són majors de 56 anys i el 10% restant són menors de 16 anys.

Segons Àngel Bernet, president del CNSA, l’objectiu d’aquesta carrera és que “corredors populars, amics, veïns, nens, joves i adults gaudeixin fent esport en el barri de Sant Andreu, generant un impacte a nivell social i comunitari més enllà de l’esportiu”. Per a més informació, consulta els resultats i imatges de la Cursa de Sant Andreu.