Empat d’escàndol dels màsters

LirolaCusso_CNSA_035 copyCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 14
CN SANT ANDREU 8 – UE HORTA 8

Espectacular partit el que han jugat aquesta nit Sant Andreu i Horta a la piscina municipal, dignificant la categoria i demostrant que alguns partits del campionat màster estan a l’altura de les millors categories territorials. En el record el partit d’anada, en què l’Horta es va endur la victòria per 7-6 en un altre duel d’infart.

Les expectatives no han decebut ningú. El partit ha començat amb un recital de tàctica per part dels dos equips. L’Horta treballava en atac per treure Guiral de la marca i tenir avantatge en el joc interior. Això ha condicionat la defensa local, que s’ha vist obligada a donar més ajudes de les previstes. Ara bé, això ha facilitat la sortida al contraatac del Sant Andreu, que s’ha vist condicionat per les molèsties físiques d’Encabo, el boia titular, que no ha pogut rendir al seu nivell, malgrat provocar un parell d’expulsions. Així les coses, el primer gol ha trigat a arribar, i l’ha fet l’Horta després d’una jugada d’home de més que s’ha estavellat al pal. L’exandreuenc Javi García ha estat el més llest de la classe i ha agafat el rebot per marcar a un excel·lent Guzmán que fins al moment s’havia mostrat excels (0-1). L’empat no ha trigat a arribar: Aguilar ha deixat anar una fuetada imparable per un altre ex de la casa, el porter visitant Octavi Martínez. La pilota ha entrat com una bala per l’angle curt (1-1). Però l’Horta s’ha refet i ha aprofitat la defensa entre línies excessivament estàtica del Sant Andreu, amb ajudes lentes i tardanes, per fer dos gols consecutius des de la posició de quatre, que han representat en pocs instants l’1-2 i l’1-3. Semblava, doncs, que els visitants feien forat, però en el darrer instant del parcial Aguilar de nou ha pogut transformar un home de més per fer el 2-3 i tornar a entrar en el partit.

La segona part ha obligat el Sant Andreu a fer retocs defensius obligats. Calia refer la zona i convertir-la en més agressiva per evitar que els llençadors de l’Horta tinguessin facilitats. Això ha donat el seu fruit i els visitants no han vist porteria en tota la part, en part també perquè Guzmán ha ofert la seva millor versió posant el pany i forrellat a la porteria. Per altra banda, s’han confirmat els pitjors presagis i Encabo ha hagut d’abandonar l’aigua en ressentir-se de la lesió que es va fer a la costella en el partit de la setmana passada. La seva absència també ha obligat a fer canvis en atac: Peña i Díaz han ocupat la boia però això ha minvat el llançament exterior i també les opcions de marcar la boia rival. Guiral, per tant, s’ha vist ancorat a la posició més retardada i ha hagut de renunciar pràcticament del tot a sortir al contraatac. Sigui com sigui, els dos equips han perdut el camí del gol i només Aguilar de nou ha trobat la manera de marcar i fer l’empat a 3 amb què s’ha arribat al final del segon quart.

Amb el més calent a l’aigüera, la tercera part ha vist el pitjor Sant Andreu i ha estat un despropòsit, sobretot en defensa, quan més falta feia no perdre la concentració. Un llançament exterior ha significat el 3-4. Una magnífica vaselina el 3-5. El tercer exandreuenc, JuanBa Álvarez, ha fet el 3-6, i encara hi ha hagut temps per un gol des de la boia de Javi García que ha marcat el 3-7. El vendaval visitant semblava imparable i la impotència andreuenca s’ha manifestat amb una pèrdua absoluta del control del partit: pilotes perdudes, defenses en inferioritat, xuts a porta mal dirigits i precipitats i badades pròpies de benjamins. Calia algun signe de reacció i aquest ha arribat en una jugada de superioritat que Garcia ha transformat en el 4-7. Però l’Horta semblava disposat a liquidar el partit sense contemplacions, i amb un índex d’eficàcia propi d’un equip que se sent superior i confiat, ha tornat a marcar per fer el 4-8.

Abans del final del quart, una nova acció d’home de més a favor del Sant Andreu ha acabat amb la pilota perduda, però lluny del control de cap defensor visitant. Cruz, murri com és habitual, l’ha recollida amb tothom descol·locat i ha girat el canell per marcar el 5-8 amb què s’ha arribat al darrer descans.

Semblava, doncs, que tot estava ja decidit. Els jugadors del Sant Andreu havien de decidir si intentaven el miracle o ho deixaven estar i enfilaven el camí de la dutxa. Segurament no costava res intentar-ho. La clau, per tant, estava en tapar les fuites en defensa i mirar de marcar com més aviat millor per entrar de nou al partit. Pocs minuts abans de l’inici, l’Horta ha tingut un contraatac que hagués pogut ser definitiu, ja que s’ha plantat davant de Guzmán en superioritat. La pilota, però, ha anat al pal i el cubà ha llençat una nova contra en direcció contrària, on Díaz, sol, ha recollit la pilota i ha marcat el 6-8. Encara hi havia opcions i calia seguir-ho intentant. L’estat d’ànim de l’equip ha canviat radicalment. L’Horta no trobava el camí i per contra, Díaz ha tornat a veure porteria quan l’equip més ho necessitava per marcar el 7-8 a tres minuts del final. A partir d’aquest moment tot era possible i les taquicàrdies anaven a tot drap en ambdós equips. Una expulsió en transició ha permès al Sant Andreu demanar temps mort per muntar la jugada que havia de ser l’empat. No ha sortit bé i el pal ha rebutjat la canonada de Martínez. L’Horta tenia a la seva mà la sentència en el següent atac però Guiral ha recuperat en defensa i l’equip s’ha vist de nou amb la pilota i la possibilitat de nou de poder marcar. L’atac s’ha mogut amb eficàcia i l’esfèrica ha arribat a la posició de quatre on Aguilar arribava en contraatac de segona línia: el seu xut no ha estat dels millors, però la pilota s’ha esquitllat per sota de l’aixella d’Octavi i l’eufòria s’ha desfermat a la banqueta local celebrant un empat que semblava impossible. A l’Horta li quedava el temps just de muntar un darrer atac per mirar d’endur-se una victòria que ha tingut a l’abast durant molts minuts. Ha jugat bé les seves cartes i ha provocat una expulsió que podia ser definitiva, però a l’encarregat de finalitzar l’acció se li ha esmunyit la pilota de la mà en el moment en què els àrbitres han decretat el final del matx. Empat a 8 final amb decepció visitant i satisfacció local pel devenir d’un darrer quart d’infart.
L’equip visitarà la setmana vinent el Premià abans de les vacances de Setmana Santa.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Jordi Díaz, Óscar Llano, Albert Encabo, Juanjo García, Javi Aguilar, Marcel Llordella, Marc Cruz, Ginés Alonso, Leo Senosiain, Arnau Olmos, Iñaki Corbalán, David Peña, Sergio Martínez, Guillem Bonamusa,