Empat d’escàndol dels màsters

15202640_1246037735417441_1748776095755244624_nCN MATARÓ 8 – CN SANT ANDREU 8

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, FASE FINAL, JORNADA 8

Partit de traca dijous passat a Mataró, corresponent a la fase final de la lliga màster, en què el Sant Andreu va saber sobreposar-se a la manca d’efectius per emportar-se dos punts contra l’actual campió, el Mataró, que tampoc es troba en el seu millor moment.

El duel va començar amb ritme alt i ocasions als dos costats. Fidels a la tradició, el Mataró va marcar primer de xut exterior (1-0). La rèplica andreuenca, però, es va fer esperar poc i Guiral va empatar amb una acció semblant (1-1). A partir d’aquí el Sant Andreu es va fer amo de la situació mercès a les ajudes defensives des dels extrems a la boia local i a les aturades de Guzmán sota pals. Encabo va transformar en gol des de la boia una assistència de Ginés (1-2), i ell mateix, a continuació, va fer l’1-3 amb un altre xut exterior botant al llarg. La primera expulsió en contra no va poder ser defensada i el Mataró va marcar per arribar al final del primer temps amb 2-3.

La segona part va començar amb l’adrenalina supurant pels pors de la pell. Els uns per veure’s inesperadament per darrera en el marcador i els altres per creure’s capaços de donar la sorpresa, les ocasions es van anar succeint a una i altra àrea. En aquest parcial el pany i forrellat de Guzmán i amics va ser determinant per augmentar la distància en el tantejador. Martínez de contraatac va fer el 2-4. Amb el partit sotmès a un ritme infernal, el Mataró no trobava la manera de penetrar i els nostres en feien prou amb atacs llargs i seleccionant llençaments. En un d’aquests, obra de Martínez, la pilota va sortir rebotada i va caure a mans de Guiral, que va marcar el 2-5. Amb aquest màxim avantatge es va arribar a la mitja part.

S’esperava la reacció local i aquesta no va trigar en arribar. Amb mig partit per davant era absurd deixar-se anar. Una certera vaselina va significar el 3-5. A partir d’aquí l’atac local es va intensificar i minuts després una expulsió en contra va acabar amb el 4-5 després d’un rebot quan ja s’havia recuperat la igualtat. Sense deixar-se intimidar, el Sant Andreu va mirar de recuperar sensacions, sobretot a dalt, amb l’objectiu de retrobar-se amb el gol. Encabo des de la boia, no podia ser altre, va tornar a marcar i posar el 4-6 per guanyar tranquil.litat i temps. Però el ritme no tenia aturador i una contra local ve servir per marcar el 5-6. Amb un parell d’aturades de Guzmán i alguns pals es va arribar al final del tercer temps.

El Mataró es va conjurar per fer el que no havia fet fins llavors, posar-se per davant en el marcador. Però el Sant Andreu no estava disposat a llençar al mar tota la feina de tres parts. Per tant, tot per decidir i el més calent a l’aigüera. Aturada de Guzmán (enèssima) i nova expulsió en contra: 6-6. Recuperació defensiva i atac estàtic amb xut exterior d’Encabo i gol: 6-7 (aquest home marca des de tot arreu). Brutal exhibició del boia local que es gira amb tres defensors a sobre i marca com si la pilota fos de tennis (7-7). Atac. Contraatac. Aturada amb el cap del porter local. Robem pilota. Pèrdua. Pilota al boia local. Para Guzmán. Xuta Guiral. Fora. Temps mort. 3 minuts per al final. Ataca Mataró. Atura Guzmán (quantes en van?). Contrafalta local. Atac del Sant Andreu. Xuta Belmonte. Gol (7-8). Ataca Mataró. Recuperem a la boia. Perdem pilota. Replegament defensiu. Expulsió. Gol (8-8). Últims intents infructuosos per part dels dos equips. Final. Ansiolítics per a tothom. La victòria s’ha escapat de les mans, però l’empat és d’or.

A dues jornades del final, l’equip ho té molt difícil per obtenir podi, però es troba de ple en la lluita pel quart lloc. Dijous vinent últim partit a casa i penúltim de la temporada, rebent el Molins de Rei, un equip que aquest any s’ha mostrat força indigest pels nostres.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Javi Belmonte, Sergio Martínez, Juanjo Garcia, Albert Ferrer, Albert Encabo i Leo Senosiain.