Empat d’escàndol dels màsters!

15202640_1246037735417441_1748776095755244624_nCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, FASE FINAL, JORNADA 1

CN SANT ANDREU 3 – CN TERRASSA 3

El Sant Andreu i el Terrassa han protagonitzat avui un partit brutal de waterpolo en una mostra inequívoca del que serà la fase final del campionat: deu partits a cara de gos entre els sis millors equips de la categoria, dels quals en sortirà un podi que, guanyi qui guanyi, serà molt dur d’aconseguir.

El partit d’avui enfrontava dos equips que en la primera fase de la competició ja es van trobar amb un resultat final de 6-5 a favor dels nostres. Per tant, es preveia espectacle en estat pur, com així ha estat. El primer temps ha estat un recital tàctic, amb sistemes defensius inexpugnables i recitals a banda i banda per part dels porters. El Sant Andreu ha mirat de dur la iniciativa, però el Terrassa ha tingut les ocasions més clares, sense poder batre un espectacular Llordella. Amb un ritme infernal, les ocasions es succeïen a un i altre camp, però han passat molts minuts fins que finalment els nostres han pogut inaugurar el marcador amb una jugada antològica: passada des de vint metres de Llordella a Guiral que, rebent la pilota directament a la mà i girant sobre sí mateix amb la posició guanyada, l’ha clavada lluny de l’abast del porter visitant. 1-0 i primer descans.

El segon temps ha estat calcat al primer. La marca defensiva corria a càrrec de Belmonte i Peña per alliberar Guiral en defensa i permetre les sortides al contraatac. A davant, Encabo lluitava contra els marcatges vallesans emportant-se defensors en les ajudes i generant espais per afavorir els llençaments exteriors. En una d’aquestes accions Aguilar ha fet el 2-0, generant un avantatge que tenint en compte l’escassetat de gols valia el seu pes en or. Amb aquests guarismes s’ha arribat a la mitja part.

La tercera part ha servit per veure un Terrassa molt intens. El Sant Andreu sortia a la contra per les bandes però tenia problemes per finalitzar amb encert, gràcies en part a la gran actuació del porter visitant. En el transcurs d’aquestes anades i vingudes ha passat el que era inevitable: el Terrassa ha marcat, amb un potent llençament a l’escaire, inabastable per a Llordella (2-1). A davant, el joc interior s’ha intensificat i Encabo ha guanyat protagonisme, generant expulsions a favor que no es transformaven per excés de precipitació, i espais exteriors que Aguilar aprofitava per llençar sense encert. Encabo ha fet un avís en estavellar una pilota al travesser, i sobre el xiulet final ha aconseguit finalment foradar la porteria visitant per marcar un 3-1 que a la vista del ritme golejador hagués pogut ser definitiu.

Però el darrer parcial ha somrigut el Terrassa, que ha cregut en les seves possibilitats i ha buscat fins al final arribar als darrers minuts amb opcions. La defensa andreuenca ha perdut un pèl de posició i han arribat les expulsions en contra, que han estat decisives. En una d’elles el Terrassa ha fet el 3-2 des de pal, i sense temps per la reacció, ha arribat el 3-3 en una nova superioritat amb xut des de fora. El marcador s’hagués pogut moure perquè encara quedaven força minuts, però ni els uns ni els altres han trobat el gol. Llordella ha desbaratat l’última ocasió local amb una espectacular aturada sobre un llençament de nou en superioritat, i en el darrer atac ha estat el Sant Andreu qui ha disposat d’una expulsió a favor que la defensa local ha interceptat quan Peña es disposava a palmejar des del pal l’assistència de Guiral.

Al final, repartiment de punts i una setmana per recuperar les pulsacions de cara al partit que dijous vinent enfrontarà el Sant Andreu amb el Mediterrani a la piscina del carrer Regente Mendieta.

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Javi Belmonte, Juanjo Garcia, Albert Encabo, David Peña, Guillem Bonamusa, Carlos Gadea, Vicenç Pascual, Marc Cruz, Javi Aguilar, Sergio Martínez, Marcos Guzmán, José María Ballesteros, JJ Aymerich.