Empat amarg dels màsters

Actividades_WaterpoloCN SANT ANDREU 7 – CN L’HOSPITALET 7

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 16

Partit estrany i trabat el que han jugat el Sant Andreu i L’Hospitalet aquesta nit a la piscina municipal i on els nostres no han pogut passar de l’empat. L’encontre s’ha jugat a batzegades, amb ratxes golejadores irregulars per part dels dos equips i amb un joc, en general, poc fluït i no massa vistós. El que no ha faltat, això sí, ha estat l’emoció fins al darrer segon.

El partit ha començat malament. Als vint segons l’Hospi ja havia marcat amb un xut exterior contundent (0-1). El Sant Andreu estava fred i no ha reaccionat. Moltes pilotes interiors que Núñez no podia aprofitar des de la boia i poques ocasions de marcar. L’Hospi anava a la seva i en un home de més ha fet el 0-2 que començava a representar una dificultat clara. Afortunadament, un contraatac de tres contra dos ha permès Martínez marcar un gol marca de la casa, amb un xut ajustat al pal curt (1-2), però la bona labor del boia visitant li ha permès marcar l’1-3 i recuperar els dos gols d’avantatge. Quan semblava que així s’arribaria al final del primer quart, Ortega s’ha tret de la màniga una jugada personal espectacular que ha culminat amb un xutàs a l’escaire en el moment en què l’àrbitre xiulava el final (2-3).

L’equip s’ha conjurat per recuperar el control de la situació en el segon temps. Després d’unes primeres embranzides visitants desballestades per Llordella i d’algunes ocasions errades en atac, una jugada de superioritat ha estat resolta amb una passada magistral de Llano al pal, on Campos ha palmejat per restablir l’empat (3-3). Era el moment de posar-se per davant, però ha tornat a ser L’Hospitalet qui ha vist porteria (3-4). Els millors minuts del Sant Andreu han arribat després d’aquest gol. Encabo ha pogut finalment marcar des de la boia després de diversos intents fallits (4-4) i un clar penal l’ha transformat Ortega en el 5-4, marcador que permetia els nostres posar-se per davant en el marcador per primer cop i amb el qual s’ha arribat al descans.

La tercera part havia de servir per fer forat en el marcador i encarar el tram final del partit amb una certa calma. El que ha passat, però, ha estat just el contrari. El Sant Andreu no ha vist porteria ni un sol cop, amb excés de precipitació en tots els atacs, manca d’encert de cara a porta i pèrdues de pilota en les transicions que ajudaven els visitants a aconseguir els seu objectiu: atacs llargs, i aprofitar els forats defensius. L’Hospi ha fet l’empat a 5 des de la boia i s’ha avançat a poc del final amb un xut ajustat al pal que Llordella no ha pogut aturar (5-6).

La darrera part ha estat d’infart i ha pogut passar qualsevol cosa. L’Hospitalet ha pogut sentenciar el partit en dues ocasions malmenades. Primer ha enviat un penal al pal, i després Llordella ha aturat de forma espectacular un u contra u a un atacant que s’ha plantat sol al seu davant. En aquest punt ha estat determinant el gol que ha fet Llano creuant-li la pilota al porter (6-6) i amb el partit empatat s’han encarat els darrers tres minuts de partit. Amb el Sant Andreu abocat a aconseguir el gol de la victòria, l’Hospitalet ha marcat el 6-7 després d’una contrafalta xiulada pels àrbitres al mig del camp que han deixat una situació de tres contra un en la qual Llordella no ha pogut fer res. Quedava el puntdonor de mirar d’empatar el partit i salvar els punts. En la darrera jugada del partit Ortega ha rebut una clara expulsió i el temps mort demanat ha servit per madurar l’estratègia i mirar de fer el gol en superioritat. L’equip ha mogut bé la pilota i Llano ha fet pal i gol sobre el xiulet final (7-7). Punt merescut per la lluita i l’entrega però que té gust de poc després d’haver guanyat amb autoritat a l’anada.

L’equip visitarà la setmana vinent la piscina del Martorell, un dels equips de la zona baixa a qui es va vèncer a la primera volta per 9-2. Després vindran quinze dies de descans.

Alineació: Rubén Llordella, Àlex Ortega, Ginés Alonso, Óscar Llano, Óscar Ballesteros, Sergio Martínez, Cristian Núñez, Emma Campos, Ramon Guiral, Albert Encabo, Arnau Olmos, Guillem Bonamusa, Carlos Gadea, Marc Cruz, Marcos Guzmán i JJ Aymerich.