Emocionant empat dels màsters!

mastersCN CATALUNYA 6 – CN SANT ANDREU 6

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 28

Empat de mèrit el que ha aconseguit el Sant Andreu aquesta nit a la piscina del Catalunya, on el partit no ha decebut ningú i ha estat, un cop més, un encontre ple d’igualtat, alternatives i emoció fins el darrer instant.

El Sant Andreu s’ha presentat justet d’efectius i ha hagut de dosificar les forces des del primer moment. Molt pendents de la tasca defensiva per evitar els llançaments exteriors del seu millor jugador, i també d’evitar que entressin pilotes als potents boies amb facilitat, s’ha teixit un entramat que els locals han patit per poder perforar. Tot i així, en el primer quart ho han fet en dues ocasions, amb dos xuts ajustats que Llordella no ha pogut deturar (2-0). Amb tot plegat el Sant Andreu s’ha oblidat una mica de l’atac, i els jugadors s’han mostrat molt estàtics i poc perillosos, més pendents de tallar les contres que generar ocasions a la porteria rival. Només una peladilla d’Ortega que s’ha colat per damunt del cap del porter ha servit per acabar la part amb 2-1 i l’obligació de fer alguns retocs a l’esquema tàctic.

La segona part ha vist com els nostres s’han endollat en atac i les coses han començat a millorar. La bona disposició defensiva ha permès recuperar algunes pilotes i sortir al contraatac amb més freqüència, tot i que la definició en els darrers metres no ha estat massa alta. Només en una d’aquestes accions Llordella ha pogut assistir Díaz que amb un xut botant al curt ha pogut empatar el partit a 2 i retornar les coses al principi del matx. Una única badada defensiva acompanyada d’una gran acció del boia gracienc ha significat el 3-2 amb  un gran gol de revés, i així s’ha arribat a la mitja part.

A partir de la tercera part les forces s’han igualat molt més. El Sant Andreu ha tingut molta més iniciativa a la vegada que el Catalunya no li perdia la cara al partit i mirava d’administrar el seu avantatge. I s’han vist dos parcials trepidants amb accions espectaculars i alternatives a una i altra porteria. L’única llacuna reprovable als nostres ha estat la poca eficàcia en les múltiples accions d’home de més, sense dubte una de les claus del partit. Tot i així, ha estat precisament en una acció de superioritat en què Martínez ha fet, com és habitual en ell, gol xutant al curt i ha empatat el partit a 3. De forma inusitada i inesperada, i quan calia administrar les forces per mantenir l’empat fins el darrer parcial, el Catalunya s’ha revoltat i ha fet dos gols pràcticament consecutius en dues accions exteriors que han propiciat el 5-3 amb què s’ha encarat el darrer quart.

Per com han anat les coses era fàcil perdre concentració i actitud, però ha passat tot el contrari. Només iniciar-se el darrer quart Ginés ha palmejat a l’angle llarg i des del pal una genial assistència per marcar el 5-4, i en la jugada següent, ell mateix ha fet un golàs extraordinari pràcticament sobre el final de la possessió amb un xut des de 12 metres que s’ha colat per la base del pal i que representava l’empat a 5. Embalat en atac i espectacular en defensa, i amb Llordella de nou abaixant la persiana, un contratac en plan bala d’Ortega ha acabat amb un altre xut brutal per sobre del cap del porter que ha posat el 5-6 al marcador i que ha situat el Sant Andreu amb avantatge per primer cop en tot el partit. Quedaven dos minuts i mig i calia defensar com fos. El primer atac local ha acabat en no res, però els dos següents han estat premiats amb expulsió a favor, i en el darrer instant del partit el Catalunya ha pogut fer l’empat a 6 amb un xut imparable. Al final, taules, dos punts per cada un i malgrat l’amargor del darrer gol, orgull per haver donat la cara en un partit molt i molt complicat.

La setmana vinent hi haurà descans per la revetlla de Sant Joan, i després mancaran les dues últimes jornades del campionat, la primera d’elles contra l’Horta B a Sant Andreu, en un partit que s’ha avançat al dimecres dia 29.

Alineació: Rubén Llordella, David Peña, Sergio Martínez, Óscar Llano, Ginés Alonso, Àlex Ortega, Jordi Díaz, Emma Campos i JJ Aymerich.