El Club organitza una campanya solidària a favor de la lluita contra el càncer de mama

El Club Natació Sant Andreu llançarà una acció solidària a favor de la lluita contra el càncer de mama el pròxim dia 19 d’octubre. El Club farà una donació econòmica a l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) gràcies a l’acord de col·laboració de les entitats.

En el marc del Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama, el 19 d’octubre, el Club oferirà als socis col·laborar amb la compra de samarretes exclusives a preus solidaris. El centre esportiu donarà els beneficis de la venda i 50 cèntims per cada persona que accedeixi aquell dia a les instal·lacions. L’import recaptat anirà destinat a l’Associació Espanyola contra el Càncer a través de la Fundació CNSA. “Les entitats esportives hem de mostrar una contribució activa en la conscienciació de la població cap a hàbits saludables que permetin reduir el risc de patir càncer de mama”, assenyala Àngel Bernet, president del Club.

El Club aposta per la salut esportiva

El càncer de mama és la principal causa de mortalitat en les dones, segons indica l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que recull que una de cada dotze dones emmalaltirà d’aquest càncer al llarg de la seva vida.

Segons dades de l’ Agència Internacional per a la Recerca del Càncer, aquesta malaltia va ser la més diagnosticada al món en 2020, amb 2,26 milions de pacients i 685.000 decessos.

Existeixen diferents factors pels quals el risc de patir càncer de mama s’eleva: l’estil de vida, la dieta, el sobrepès o la inactivitat física. “Des del CNSA volem traslladar uns hàbits de vida saludables, com l’exercici i una bona alimentació. Els estudis amb els quals comptem indiquen que, a major activitat física, millors resultats de salut”, subratlla l’entitat esportiva.

L’AECC remarca que evitar el sobrepès i el sedentarisme són factors claus per a disminuir el risc de càncer de mama en dones postmenopàusiques. En aquesta línia, també assenyalen la importància de seguir una dieta mediterrània rica en fruites, vegetals i peixos, una ingesta reduïda d’alcohol i evitar substàncies cancerígenes com el tabac.

“Un ampli estudi ha posat de manifest que l’exercici físic moderat o vigorós és capaç de reduir el risc de càncer de mama en un 25% en dones”, destaquen.