Dos herois creuen l’estret

ñEl Jordi Julian i el Josep Farré han fet història: han creuat l’estret de Gibraltar nedant. Els dos nedadors del Club Natació Sant Andreu han trigat només 3 hores 38 minuts, convertint-se en dos nedadors ràpidíssims traçant els setze quilòmetres que separen Tarifa de Punta Cires. En Josep Farré, a part, ho ha aconseguit en l’edat dels 71 anys i s’ha proclamat l’espanyol amb més edat en assolir aquest ambiciós repte.

Tot i que s’han vist forçats a endarrerir la travessa uns dies a causa del mal clima, durant l’aventura han pogut gaudir d’un sol espatarrant, de calor i d’un mar en certa calma. Han nedat entre dofins, s’han topat amb un banc de tonyines d’uns 25kg i han vist un catxalot de deu metres. Per tant, durant les tres hores i mitja que han trigat a recórrer l’estret, des de Tarifa a Punta Cires, no s’han avorrit gens.

Jordi Julian ha explicat les seves sensacions: “Ha estat un plaer nedar fer la travessa. És cert que durant alguns trams és dur però gràcies al bon ritme que portàvem i a l’actitud amb la qual hem afrontat aquest repte, hem gaudit de cada instant”