Doble d’or i una de plata

Juanmi Rando
Juanmi Rando

Primer or andreuenc a les piscines Bernat Picornell: ha estat als 100 esquena i de forma doble: han liderat aquesta prova el Juanmi Rando, en categoria masculina, i Àfica Zamorano en categoria femenina. Els dos nedadors han disputat unes actuacions excel·lents al Campionat d’Espanya d’Estiu tot i que no han batut la millor marca personal.

Rando ha estat un clar vencedor. Amb 55’’53 ha assolit una avantatge de dos segons al subcampió. L’andreuenc nascut al 1988 ha volat dins l’aigua però no ha pogut rebaixar el seu millor registre, que estava en 54’’51. Tot i així, les sensacions han estat bones i podrà encarar amb optimista el mundial de Kazan. Un campionat que cada vegada està més a prop doncs s’inicia el 2 d’agost.

IMG_9333
Marta Gonzàlez

Àfrica Zamorano també ha lluït una extraordinària actuació que l’ha conduit a l’escaló més alt del podi. Ha estat una carrera molt competitiva on totes les rivals han estat mot igualades però finalment la més ràpida ha estat la nedadora del Club Natació Sant Andreu que, amb 1’03’’44 s’ha penjat l’or.

D’altra banda, Marta Gonzalez s’ha proclamat subcampiona d’Espanya als 50 lliures. Només l’ha superat Fatima Gallardo, qui li ha tret menys d’una dècima. Gonzalez ha aturat el cronòmetre amb uns bons 26’’04, a les portes de l’or però amb la satisfacció al cos. A la mateixa sèrie competia Laura Galvez qui ha arribat en sisena posició amb 26’65.

Alba Guillamon competia amb la categoria júnior als 200 papallona doncs la nedadora és nascuda a l’any IMG_93472000. Ha estat quarta de la seva categoria amb un temps de 2’20’’88. A la mateixa prova es van tirar a l’aigua Jessica Vall i Judith Navarro. Vall es va sobreposar a la prova tot i no estar especialitzada en la papallona. Amb un temps de 2’16’’46 va arribar en desena posició. La va seguir Navarro, que amb 2’19’’58 va ser tretzena. Marc Calzada també va participar als 200 papallona, una prova en la que va arribar en segona posició de la Final B, el qual significa que és el desè classificat amb 2’02’’20.

Núria Ciuró va batre la seva millor marca personal al 800 lliures. Trencar la barrera dels 9 minuts ja hagués estat una meritòria actuació però l’andreuenca va anar més enllà fins deixar el temps amb 8’56”29,. A part d’haver conseguit una gran marca, va assolir una bona setena posició. Jan Giralt va nedar els 100 esquena, una prova que se li resisteix per la velocitat que requereix. El nedador, especialitzat en els 200, va ser tretzè amb 58’’46

IMG_9372
Juanjo Garcia

Juanjo Garcia també va disputar una prova secundària però físicament dura, els 400 estils. A pesar de marcar uns parcials lents a la papallona i a l’esquena, va remuntar a la braça (la seva especialitat) fins col·locar-se quart de la Final B (dotzè del total). Amb 4’29’’85, Garcia va batre la seva millor marca personal. Fet que va aportar energia al nedador per estrenar les seves proves amb ganes i optimisme.

Per finalitzar la jornada, els nedadors van disputar el 4×200 lliures masculí. L’equip format per Marc Calzada, Atlas Guerrero, Juanmi Rando i Arnau Rovira van ser els cinquens classificats.

 

Deixa un comentari