Campiones d’Espanya!

 

Vall, Zamorano, Gonzalez i Galvez amb el tècnic Jou abans de nedar
Vall, Zamorano, Gonzalez i Galvez amb el tècnic Jou abans de nedar

El quartet format per Marta Gonzàlez, Laura Galvez, Jessica Vall i Àfrica Zamorano, va trepitjar fort. Després d’una llarga jornada en la que la calor i el cansament van ser els grans protagonistes, les quatre nedadores del Club Natació Sant Andreu van exprimir-se al màxim al relleu de 4×100 lliures. No només es van proclamar campiones d’Espanya, sinó que van arribar amb una amplia avantatge respecte les rivals. Pujar a l’escaló més alt del podi gràcies a la feina col·lectiva, va ser la sensació més satisfactòria pel conjunt andreuenc de la segona jornada de finals del Campionat d’Espanya Absolut i Júnior.

A nivell individual, el nivell va fregar l’excel·lència. Juanmi Rando va continuar en la seva línia i va atrapar el segon or de la competició. Va ser en 50 esquena que va

Jèssica Vall
Jèssica Vall

nedar en 25’’73. Amb aquesta marca, Rando consolida el seu estat de forma de cara al mundial a falta de tres setmanes.

Jèssica Vall va haver de lluitar als 50 braça ja que va ser una de les proves que més competència va lluir. Tot i així es va imposar apropant-se a la seva millor marca personal, 31’’80. Amb la prova de velocitat, estrena l’estil de braça, la seva especialitat. Encara, però, ha de disputar els 100 i els 200. Aquesta nedadora va tirar-se a l’aigua per també participar en hectòmetre de papallona. Vall va finalitzar onzena amb 1’03’’24. Tanmateix, qui va destacar en aquesta prova va ser Alba Guillamon, qui es va proclamar subcampiona d’Espanya júnior amb 1’03’’67.

Àfrica Zamorano
Àfrica Zamorano

L’actuació més extraordinària de la tarda va recaure en Àfrica Zamorano doncs la jove nedadora va tirar-se tres vegades a l’aigua i tot seguit va disputar el relleu amb les seves companyes. Zamorano va poder sobreposar-se al cansament i als 400 estils es va endur el bronze amb 4’51’’89, gràcies a la remuntada brillant que va sorprendre al darrer tram de crol. Als 200 lliures es va quedar a les portes del podi, concretament a mitja dècima. Tot i així va firmar uns bons 2’02’’94. Als 50 esquena va arribar en cinquè lloc després de 30’’31.

Juanjo Garcia va estrenar la braça igual que Vall, amb la velocitat. Va ser cinquè (29’’36) buscant

Grada del C.N. Sant Andreu
Grada del C.N. Sant Andreu

sensacions per encarar les proves de 100 i 200 que les afrontarà avui i demà respectivament. A la mateixa prova, Sandra Garcia va arribar dotzena (33’’84).

Arnau Rovira va ser el desè classificat als 200 lliures amb un temps de 1’50’’93. Alexandra Santilukka va disputar la final junior dels 400 estils i va arribar en novena posició amb 5’11’’57. I Jordi Bosch, que va participar als 800 lliures, va marcar un bons 8’30’’85 que el van conduir fins el quinzè lloc. El relleu masculí no va poder pujar al podi a pesar d’estar a punt. El conjunt format per Atlas Guerrero, Juanmi Rando Marc Calzada i Arnau Rovira es van proclamar quarts d’Espanya.

Alexandra Santilukka
Alexandra Santilukka

Sense dubte, va esdevenir una tarda plena d’emocions i d’èxits. Sembla que les medalles ploguin i les rebaixes de les millors marques personals s’hagin convertit en un rutina del Campionat. Avui i demà els hi espera a aquests nedadors més proves, més lluites i més premis.

 

Deixa un comentari