Ajustada victòria dels màsters!

LirolaCusso_CNSA_050 copyCN SANT ANDREU 4 – CW CAN DRAGÓ 3
CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 11

Partit estrany i difícil de valorar el que ha jugat el Sant Andreu màster aquesta nit a la piscina municipal. La visita del Can Dragó, cuer de la classificació i que encara no coneix la victòria en el campionat, feia preveure un matx amb més solvència i menys igualtat en el marcador, tot i que finalment la victòria s’ha quedat a casa i augmenta la ratxa a tres triomfs seguits.
Realment en cap moment ha donat la sensació que el partit es pogués perdre, i el marcador no reflecteix el transcurs del partit tal i com ha esdevingut. Malgrat això, no hi ha excuses per la manca d’encert en atac, amb el registre més baix de gols en molt temps, i un cop més ha calgut encomanar-se a la bona actuació del porter, en aquest cas Guzmán, que ha desbaratat els intents dels de Nou Barris de marcar, això sí, majoritàriament des de la mitja distància.
El partit ha començat sense ritme. Després ha seguit igual, però en la primera part hi ha hagut ocasions de sobra per poder fer forat en el marcador. Ocasions fallades en superioritat, passades errades, contraatacs mal culminats i poca tensió en general. L’avorriment l’ha trencat Llano qui, amb un xut espectacular des del costat bo ha col.locat la pilota a l’escaire i ha permès arribar al final del primer quart amb 1-0.
El segon temps ha estat una mica més animat. Com a mínim els dos equips han trobat porteria. Ha costat desmuntar l’entramat defensiu visitant que bloquejava un cop i un altre els intents poc apassionats dels nostres, però finalment Ballesteros, en una acció d’astúcia ben a la vora del porter, ha pogut enviar la pilota a l’escaire i aquesta s’ha introduït per pocs centímetres al marc dragonenc (2-0). Això ha despertat una mica el Sant Andreu, que ha buscat el gol amb més insistència però amb poc encert. En una de les poques accions en què el Can Dragó ha pogut sortir al contraatac ha fet el 2-1 amb una precisa vaselina. Afortunadament, la reacció andreuenca ha estat immediata i Cruz ha pogut fer el 3-1 amb un xut botant per sota de l’aixella del porter just en el moment en què s’arribava al descans.
La tercera part ha estat un manual d’antiwaterpolo i s’hagués pogut esborrar del còmput del partit. Només han destacat les actuacions dels dos porters, que treien pilotes amb eficàcia a una i altra porteria, deixant en evidència la manca d’encert i d’idees de tots els atacants. Fins i tot el porter visitant ha pogut aturar un penal a Llano que ha mantingut el seu equip amb vida.
Així les coses, ningú creia en la derrota, i el joc i el ritme del partit no eren arguments suficients per pensar-hi, però el cert és que s’ha arribat al darrer quart amb el partit sense tancar i amb  un cert risc inevitable. Semblava que tot acabava quan l’única acció d’home de més aprofitada pels nostres ha permès Núñez fer el 4-1 i deixava amb poques opcions el rival, que havia de fer per guanyar un parcial impossible. Tot plegat ha desembocat en uns minuts frenètics en què tots dos equips han buscat porteria sense pensar massa i amb un resultat igual o pitjor que fins llavors. Fins que ha arribat el darrer minut.
A 45 segons del final el Can Dragó ha transformat un  home de més per posar el 4-2, i la gestió de la darrera possessió per part del Sant Andreu ha estat nefasta. Amb 10 segons pel final un llençament local s’ha estavellat al pal i el contraatac ha deixat dos rivals sols davant de Guzmán, que no ha pogut evitar el 4-3 final sobre la botzina. L’empat, certament, mai ha estat probable amb el devenir del marcador, però el resultat final indica ben a les clares que no ha estat un dels millors partits de l’equip aquest any. Sigui com sigui, nova victòria i l’equip que segueix escalant posicions.
La setmana vinent visitarà Sant Andreu l’Atlètic Barceloneta, que ho farà en condició de local en no poder disposar de la seva piscina.
Alineació: Marcos Guzmán, David Peña, Ginés Alonso, Óscar Llano, Sergio Martínez, Albert Encabo, Àlex Ortega, Leo Senosiain, Òscar Ballesteros, Guillem Bonamusa, Arnau Olmos, Carlos Gadea, Cristian Núñez, Marc Cruz, José María Ballesteros, JJ Aymerich.