Ajustada victòria dels màsters!

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, FASE FINAL, JORNADA 2

CE MEDITERRANI 8 – CN SANT ANDREU 9

Serà molt necessària la medicació per als malalts del cor i propensos als atacs nerviosos per poder arribar al final d’aquest campionat sense disgustos. El partit d’avui a Regente Mendieta ha accelerat les pulsacions quan encara no s’havien acabat de regular les de la setmana passada. El partit, trepidant d’inici a final, ha caigut de la banda andreuenca, l’equip que ha aprofitat millor les seves opcions atacants.

L’encontre ha començat amb fortes embestides locals. L’estratègia de treure Guiral de la marca ha donat els seus fruits i la defensa andreuenca s’ha vist una mica desajustada. Afortunadament Guzmán a la porteria ha deixat clar que no venia a dutxar-se i ha marcat territori. El guió, però, tenia un inici imprevist: el Sant Andreu ha foradat primer, i per dos cops. Encabo ha girat sobre sí mateix per transformar en gol des de la boia una assistència de Díaz (0-1) i Pastor ha posat botant i a l’escaire una falta directa (0-2). Sense res a discutir, el Mediterrani ha trobat forat a  la porteria dels nostres posant la pilota per dos cops en angles mal coberts i on Guzmán no podia arribar. Primera part, 2-2.

La segona part ha començat amb gol local en home de més (3-2), però curiosament aquest seria l’únic avantatge dels de Sants en tot el partit. L’entrada de Peña i posteriorment de Belmonte ha alliberat Guiral de la marca interior i ha permès flotar molt millor entre línies, la qual cosa ha assegurat la defensa i ha permès sortides al contraatac. En un d’aquests Díaz ha empatat a 3 i tot tornava a començar. A les acaballes del període, Guiral ha trobat porteria i ha posat en avantatge el Sant Andreu per arribar a la mitja part (3-4).

Només començar el tercer temps s’ha vist que les coses no serien senzilles. Les defenses s’han intensificat i han començat a ploure les faltes greus. En un instant, Belmonte ha robat netament una pilota a l’arc i ha nedat quinze metres fins a ser objecte de penal. Díaz l’ha transformat i ha posat el 3-5, restablint els dos gols d’avantatge. El Medi estava dins del partit i el seu boia ha marcat el 4-5. Però de nou Belmonte ha entrat en acció provocant una expulsió i Guiral ha marcat el 4-6. El partit ha tingut un moment determinant quan Pastor ha llençat amb autoritat i ha marcat el 4-7, mentre darrera es posava l’autobús i les recuperacions de pilota es multiplicaven. Amb tres gols de marge s’ha arribat al derrer parcial.

Però com marca la tradició, cal desconfiar dels rivals en aquesta fase del partit. Era d’esperar que no hi  hauria treva per part dels locals, i efectivament l’avantatge s’ha evaporat ràpidament. Una superioritat ha servit per rebre el 5-7, i a partir d’aquí els de Sants han jugat a pescar totes les pilotes mortes a l’àrea. De  nou una acció d’home de més repel.lida per Guzmán ha estat recollida per un atacant local que ha marcat recollint el rebot (6-7). A partir d’aquí, espectacle en estat pur, tensió a l’aigua i gols a banda i banda. Díaz ha fet el 6-8 en home de més provocat per Encabo. Atac local sufocat per la defensa però el més llest de la classe toca el braç de Guzmán i li fa caure la pilota de la mà, aquesta queda morta i acaba al fons de la xarxa (7-8). De nou expulsió a favor provocada per Guiral i temps mort que serveix per muntar jugada d’estratègia: resultat final, Díaz a la xarxa i 7-9. Darrer minut del partit. Defensa numantina i pilota recuperada. Expulsió en atac andreuenca i darrera superioritat pel Mediterrani, que marca el 8-9 de nou recollint un rebot en el moment en què el partit acaba i la banqueta andreuenca respira fons un cop els tres punts ja estan assegurats.

La setmana vinent, tercera jornada amb la visita a Sant Andreu de l’actual campió, el Mataró.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Ander Pastor, Albert Encabo, Jordi Díaz, Juanjo Garcia, Vicenç Pascual, Carlos Gadea, Guillem Bonamusa, Sergio Martínez, Marc Cruz, Javi Belmonte, David Peña, JJ Aymerich.