Pujada a Montserrat superada!

La tarda de divendres 20 de maig, va començar des del jardí de Club un dels grans reptes de l’any: la pujada a peu fins al Monestir de Montserrat. Abans de la sortida, l’Àngel Bernet, president del Club, va fer entrega d’una placa a Santi Fontfreda per haver participat en les 39 edicions que s’han fet en la història del Club. Una vegada fet aquest reconeixement, els excursionistes van deixar les motxilles a les furgonetes, es van fer la foto de grup i en Blai va anunciar puntualment la sortida que donava principi a l’aventura!

Enguany celebràvem l’edició número 39 amb més ganes que mai, ja que l’última la vam fer en el 2018. En el 2019 es va suspendre a causa de la pluja i en el 2020 i 2021 a causa de la crisi sanitària. Així doncs, aquest any les ganes es triplicaven i així ho van demostrar els més de 70 valents i valentes que no es van voler perdre aquesta tradicional activitat.

El primer avituallament el vam fer a Sant Cugat, ubicació a la qual l’organització va rebre als aventurers amb galetes i xocolata. La següent parada va ser a Rubí, on vam poder sopar i carregar forces per a la nit que ens esperava. Vam reprendre la marxa amb els frontals il·luminant el camí i amb una temperatura perfecta per caminar. Eren dos quarts de quatre de la matinada quan arribàvem a Ullastrell i els voluntaris i voluntàries ens rebien amb cítrics i una bossa de fruits secs que ens donava energia per continuar l’aventura.

A les 6 del matí veiem sortir al sol mentre arribàvem a l’avituallament d’Olesa, amb un desgast físic considerable després de tantes hores caminant, però amb la motivació de saber que cada vegada estàvem més a prop del nostre objectiu: el Monestir de Montserrat. Allà l’organització ens esperava amb sucs i begudes energètiques que ens van anar molt bé per recuperar-nos i deixar enrere el cansament. Vam reprendre el camí fins a les 8 del matí, hora en què arribàvem a l’aeri, l’última parada abans d’iniciar el tram final de la caminada. Vam esmorzar els croissants del Forn Can Tur i la xocolata calenta i ens vam disposar a fer la part més dura de totes: la pujada al cim.

Montserrat s’anava tenyint del taronja de les nostres samarretes i a les 9:10 del matí arribava el primer participant, en César Khalfa, al Monestir. Darrere d’ell van anar arribant la resta de marxaires amb molt cansament però amb una satisfacció immesurable. Havíem aconseguit l’objectiu! I amb aquest ja fa 39 anys que fem el cim!

Volem fer una menció especial a la gran tasca que han fet els nostres conductors Eduard Ferrer, Jaume Martínez i Angel Moran, als voluntaris Blai Ibañez, Teresa Riera, Rafaela Arauzo i Ramón Sincalvares, i als guies Jose Luis Buendia, Miquel Palomar, Josep Atienza i Santi Fontfreda. Gràcies a ells la caminada ha tornat a ser un èxit i la seva motivació a cada avituallament ens ha donat encara més forces que els snacks que ens tenien preparats! Volem agrair també a Meridiana Rent per les furgonetes que han acompanyat als aventurers durant tota la marxa. Imprescindibles!

Galeria fotogràfica

Si voleu afegir les vostres fotografies, ens les podeu enviar a comunicacio@cnsantandreu.com