La lluita desafortunada

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 13

UE HORTA 10 – CN SANT ANDREU 9

LirolaCusso_CNSA_064 copyDolorosa derrota del Sant Andreu en el darrer partit de la primera volta del Campionat de Catalunya màster. La victòria a la piscina de l’Horta no es pagava gaire bé a les cases d’apostes abans de començar. Els locals estan fent un campionat excepcional, i lluiten amb el Mataró pel liderat. El Sant Andreu, tot i ser tercer, no ha mostrat fins ara el nivell de regularitat suficient que el fes candidat a sumar els tres punts. Però com tothom sap, cada partit té la seva història, i al final el desenllaç ha estat força cruel per un Sant Andreu que ha jugat un autèntic partidàs en totes les facetes del  joc.

El primer temps ha estat marejant. L’Horta ha marcat el primer gol en un gran llançament exterior (1-0). En la jugada següent, una falta directa l’ha transformat Díaz en l’empat a 1. Sense descans, l’Horta ha tornat a marcar aprofitant un desajust defensiu (2-1), però en el següent atac Díaz ha calcat el primer gol i amb  una nova falta directa ha restablert la igualtat (2-2). Amb pressa i sense dubtes, l’Horta ha posat la directa i ha fet el 3-2 en una acció des de la banda (3-2), i poc després ha aprofitat una superioritat per marcar el 4-2. Semblava que els locals feien forat, però res més lluny del devenir del partit. Els defensors locals treballaven per evitar fer faltes fora de l’àrea a Díaz, que ja els havia avisat. Cap problema, nou gol de Díaz des de sis metres, aquest cop sense necessitat de falta (4-3). En l’última acció del primer temps, contraatac andreuenc i Guiral ha posat la pilota a la xarxa amb una gran vaselina (4-4). Final i a respirar una mica.

Era evident que el ritme del partit no podia continuar així, a risc que algú patís un defalliment, bé per l’esforç o bé per l’emoció. Però els jugadors no se n’han assabentat i han seguit amb el seu recital. El Sant Andreu s’ha posat per davant en una nova acció de Diaz, que ha seguit amb el seu espectacle (4-5). L’Horta, òbviament, ha empatat amb un llançament a l’angle curt (5-5) i poc després ha aconseguit posar-se de nou per davant en el marcador amb un contraatac per la banda esquerra (6-5). Per resoldre el tema, una recuperació excepcional de Llano ha permès tirar un contraatac que, de nou Díaz (cinquè gol) ha transformat per empatar a 6. Els locals volien imposar el seu atac però la defensa en mitja zona dels andreuencs no els ho posava fàcil. Malgrat això, han  pogut fer el 7-6 aprofitant un forat, però un potent llançament de Cruz en home de més ha tancat el parcial amb 7-7 i un tantejador que ja voldrien molts equips en un partit sencer.

En el tercer temps el partit s’ha endurit. Les defenses han començat a imposar-se als atacs, el cansament ha començat a notar-se i per tothom ha estat més fàcil jugar sense pilota que amb ella. El Sant Andreu, amb poc joc interior, confiava en els contraatacs i els llançaments exteriors, mentre que l’Horta mirava de posar pilotes a la boia i obligava a la defensa andreuenca a ser prudent, amb ajudes constants. Els locals han fet el 8-7 aprofitant l’avinentesa però el Sant Andreu i Llordella han posat el pany a la porteria i han buscat amb insistència tornar la igualtat al marcador. Ho ha aconseguit Bonamusa, amb una gardela marca de la casa que ha entrat botant i per l’escaire (8-8), i encara l’equip ha estat capaç d’arribar amb avantatge al final de la part amb  un nou gol de Cruz des del costat bo (8-9).

I així, amb un gol d’avantatge, s’ha arribat al darrer quart, amb la il·lusió per la victòria i un final de partit, com ha quedat dit, força cruel i decebedor. El Sant Andreu, malgrat els seus intents, no ha tornat a veure porteria. Les jugades d’atac eren forçades, i tot i així, els braços dels defensors i l’encert del porter, inèdit fins llavors, ho han impedit. L’Horta ha fet el seu joc i ha pogut empatar el partit a 9 quan encara quedaven força minuts perquè passés qualsevol cosa. El darrer minut ha estat un malson per als nostres. Guiral ha posat una pilota franca a Díaz a la boia amb la posició guanyada, però un pam més endavant del que hauria estat necessari per tal que l’àrbitre pogués pitar penal, que malgrat tot ha estat reclamat. En el contraatac següent l’Horta ha fet gol (10-9) i l’últim intent andreuenc per mirar d’esgarrapar l’empat ha acabat amb contrafalta. En partits pitjor jugats s’ha obtingut millor premi que avui. Com diuen els savis, el waterpolo és així.

La setmana vinent comença la segona volta i l’equip tindrà jornada de descans. Tornarà a les piscines el proper dia 5 de març visitant al Poble Nou.

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Oscar Llano, Marc Cruz, Ginés Alonso, Jordi Díaz, Oscar Ballesteros, Carlos Gadea, Arnau Olmos, Marcos Guzmán, Guillem Bonamusa, Oscar Molina, Albert Ferrer, JJ Aymerich.