Vols ser enèrgic? Menja bé, menja sa!

03ba3474c2fd76dff648c2b7ae0cfb67La recuperació i la prevenció alimentaria per a augmentar el rendiment esportiu és un enigma per a molts. No sabem exactament què menjar per afrontar series llargues, sessions d’intensitat, o entrenaments de força, per a recuperar-nos millor o per a tonificar més. A continuació us deixem un llistat d’aliments que, curiosament, ens ajudaran a superar-nos encara més si els introduïm a la nostra dieta diària. Això sí: no hem d’oblidar menjar cinc vegades al dia i variar al màxim possible els nostres nutrients. Amb aquesta base, podem introduir aquests super aliments que ens ajudaran a superar els nostres ambiciosos reptes:

Flocs de civada: Aporten energia per a l’esgotament de l’esport, sobretot a les darreres sèries (tant de força com de resistència).

Panses: aguantaràs més les sessions d’entrenaments llargues.

Plàtans: A part que la quantitat de potassi que duen, t’ajudaran a prevenir rampes i a fer front a l’esgotament mantenint els electròlits equilibrats.

Cirera: ajuda a disminuir la fatiga durant el dia

Ous: són una font rica en aminoàcids i ajuden a reparar i a créixer el múscul (també la carn i el peix, sobretot la carn vermella i el peix blau).

Remolatxa: pels que pateixin anèmia, és el miracle sa que ajuda a arribar més lluny en els durs entrenaments. A part és baixa en calories i augmentarà la teva vitalitat natural.

Fruita: Són aliments energètics que contenen sucres naturals que aporten energia de forma immediata, a més contenen vitamines antioxidants, fibra i un alt component d’aigua.

Hidrats de carboni: no oblidis mai els cereals i els llegums, que et faran sentir molt millor durant el dia a dia. Els tres àpats més grans n’han de dur.

Fruits secs: sense abusar-ne, són els super aliments més efectius per recuperar-te de l’esport gràcies a la varietat i quantitat aminoàcids que contenen. Les anous i les ametlles són les més sanes.Ara ja no tens excusa. Posa’t les piles i vine al gimnàs i a la piscina. Alimenta’t bé i aguantaràs els dies brillant de vitalitat!