Victòria d’infart dels màsters a Premià

LEN European Water Polo Championships 2016CN PREMIÀ 9 – CN SANT ANDREU 10

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 21

El Sant Andreu màster ha aconseguit avui la segona victòria consecutiva, elaborada i treballada a una piscina de les més complicades del campionat, la de Premià, sumant tres punts importants de cara a l’escalada de l’equip cap a les posicions del davant.

El partit ha tingut dues cares i qualsevol que l’hagi vist haurà errat el pronòstic en diverses ocasions. El cert és que el Sant Andreu ha començat molt seriós, controlant el partit, amb una defensa en mitja zona per evitar el poder físic del boia local i amb sortides a la contra i llençaments a porteria que han permès els nostres disposar de les millors ocasions. Malgrat això, curiosament, el marcador ha reflectit justament el contrari. El primer gol no ha arribat fins ben entrada la primera part, amb un contraatac local acabat en vaselina (1-0) i poc després, un xut exterior desviat per un defensor ha descol.locat Llordella (2-0). El desconcert entre els nostres era evident, ja que encara que els xuts a porta eren força inofensius, l’atac local ha obtingut massa premi pels seus mèrits.

El segon temps no ha començat gaire millor. Una pèrdua de pilota en una passada errònia ha generat una sortida del Premià que també ha acabat en gol i ha significat el 3-0. Alarma a la cara dels nostres i la necessitat de fer  un gol abans que el mal fos irrecuperable. El Sant Andreu ha trobat porteria finalment quan Díaz ha aprofitat una pilota a la línia després d’un xut de Gadea que ha anat al pal (3-1). En el següent atac Guiral ha sortit a la contra per la dreta i ha fet el 3-2 xutant amb bot i a l’aixella del porter. El Premià ha reaccionat bé a l’envestida dels nostres i ha fet el 4-2 en home de més. El Sant Andreu no ha perdut el ritme i també en home de més, Encabo ha marcat des del pal el 4-3. A pocs minuts del final del parcial, però, desastre absolut. De manera inimaginable, quan semblava que el cop més dur estava aturat, el Premià ha fet un parcial de 3-0 amb un xut de rebot, un home de més i un nou contraatac que han deixat el marcador amb 7-3 al descans i la sensació  de desolació en els rostres dels andreuencs.

I vet aquí que, de sobte, el partit ha tornat a començar. I per sorpresa de propis i estranys, la defensa ha rutllat com una seda, la recuperació de pilotes ha augmentat de manera exponencial i el Sant Andreu ha tret el trolebús a passejar per fer un parcial de 0-6 que ha rebentat el matx i ha deixat els locals del tot desconcertats. Guiral ha fet el 7-4 en jugada individual des de la dreta. Díaz ha fet dos gols seguits, de llençament exterior, per fer el 7-5 i el 7-6 de forma consecutiva. Encabo des de la boia ha fet l’empat a 7 i a continuació Díaz ha fet el 7-8 després que Guiral provoqués un penal i ha posat l’equip per davant per primer cop.

Amb els estats d’ànim completament invertits deu minuts abans, el darrer parcial ha permès comprovar que el Sant Andreu ha seguit a la seva com si res. Guiral ha marcat de nou en contraatac (7-9) i en aquest moment, tal i com es preveia, el Premià ha tornat al partit marcant el 8-9. Per tant, els dos equips han arribat al moment decisiu de l’encontre amb totes les opcions de victòria, però el Sant Andreu ha sabut administrar millor l’avantatge i, sobretot, s’ha dedicat a fer atacs llargs i no cometre desajustos defensius. Un penal provocat per Encabo ha permès Díaz fer el 8-10 a pocs minuts del final, i el Premià ja només ha tingut temps de fer un darrer gol per tancar el matx amb 9-10. Els últims instants han estat trepidants però finalment els tres punts han viatjat del Maresme a Sant Andreu en una victòria de mèrit i impensable a mig partit.

L’equip rebrà la setmana vinent el sorprenent Sabadell, que a la primera volta va endur-se la victòria per 7-6

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Óscar Llano, Ginés Alonso, Sergio Martínez, Jordi Díaz, Albert Encabo, David Peña, Arnau Olmos, Carlos Gadea, Marc Cruz, Marcos Guzmán i JJ Aymerich.