Un or, dues plates i dos bronzes: el Sant Andreu continua sumant

Marta Gonzàlez
Marta Gonzàlez

La Marta Gonzàlez es va proclamar campiona d’Espanya als 100 lliures. La nedadora del Club Natació Sant Andreu es va imposar a la prova sense problemes a pesar de la competència tant dura que van demostrar les rivals. La nedadora nascuda al 1995 va marcar un registre de 56’’10, molt a prop de la seva millor marca personal.

Àfrica Zamorano es va endur la plata als 200 esquena. Només va ser superada Melani Costa, i l’andruenca va firmar uns bons 2’14’’44. Tot i no rebaixar el seu millor temps, Zamorano va nedar de forma regular i amb un control tècnic excel·lent. Són moltes proves les que ha de disputar la jove esquenista però sobreposant-se al cansament, assoleix triomfs tan importants com el d’enguany.

Àfrica Zamorano
Àfrica Zamorano

El duel més emocionant de la tarda va esdevenir a la prova dels 100 braça femení que van lluitar dues catalanes: la nedadora del C.E. Mediterrani, Marina Garcia i l’andreuenca Jessica Vall. Es va imposar la de Sants amb tres dècimes de diferencia. Vall va aturar el cronòmetre amb 1’08’’03 per penjar-se la plata.

Núria Ciuró, nedadora de llarga distància, va brillar a la Piscina Bernat Picornell. Tot i estar especialitzada en 5 i 10 quilòmetres, Ciuró es va convertir en tercera d’Espanya absoluta als 1.500 lliures. Va rebaixar considerablement la seva marca que va deixar en 17’02’’53 i es va endur la major satisfacció de tota la temporada.

Núria Ciuró
Núria Ciuró

D’altra banda, el col·lectiu femení va tornar a demostrar el seu potencial ja que van ser terceres al 4×200 lliures. El relleu format per Àfrica Zamorano, Judith Navarro, Marta Gonzalez i Núria Ciuró van arribar després del Sabadell i del Madrid Moscardó.

Juanjo Garcia es va quedar a les portes del podi als 100 braça. El nedador especialitzat en 200, va realitzar una bona actuació a l’hectòmetre. Un temps de 1’03’’88 el van conduir al cinquè lloc. La mateixa prova va disputar Sandra Garcia, però a la final B. La jove nascuda al 1996 va ser onzena amb 1’13’’19. Alexandra Santilukka es va classificar a la final júnior d’aquests 100 braça. Es va convertir en novena d’Espanya signant uns notables 1’15’’94. Jan Giralt també va participar a la Final B, qui va quedar en dotzena posició aturant el cronòmetre amb 2’06’’26.

Juanjo Garcia
Juanjo Garcia

Avui diumenge finalitza el Campionat d’Espanya d’Estiu. Però encara resten molts moments per gaudir. Al vespre sabrem la classificació de clubs, l’actuació dels relleus d’estiu i un ventall de proves individuals.

 

Deixa un comentari