Un empat lluitat a l’Hospitalet

CN L’HOSPITALET 6 – CN SANT ANDREU 6

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 23427379_343081015713122_200941170_n

Meritori empat l’obtingut pel Sant Andreu màster a la piscina de l’Hospitalet, en un partit trepidant, jugat de poder a poder i que podia haver caigut de qualsevol banda. El bon joc dels dos equips i l’emoció en el marcador han convertit el matx en un autèntic espectacle.

El partit ha començat amb força ritme. Els locals tenien joc interior però la baixa de Guiral obligava als nostres a fer ajudes exteriors i possibilitava el llançament des de fora. Per contra, l’atac andreuenc s’ha vist condicionat per la baixa d’Encabo, que ha obligat Díaz a jugar a la boia i a altres jugadors a prendre responsabilitats en el xut exterior. Ningú s’ha amagat, tothom ha fet la seva feina, i les anades i vingudes constants obligaven a mantenir al màxim la concentració. El Sant Andreu ha inaugurat el marcador amb una vaselina al llarg de Ferrer des del costat dolent, un gol que ja li hem vist fer aquest any en diverses ocasions (0-1). L’Hospi, però, no ha trigat en empatar gràcies a una acció individual del seu esquerrà, que s’ha esmunyit del marcatge (1-1). Arriscant en defensa per sortir al contraatac, Llordella ha aturat un llançament que s’ha trobat amb Díaz nedant cap a la porteria contrària sense oposició: passada llarga i 1-2. Sense descans, xut a l’escaire del 3 local i golàs per tornar a empatar el partit (2-2). La darrera acció del primer temps ha servit per anar al primer descans amb avantatge gràcies a una gran vaselina de Llano que ha posat el 2-3.

La segona part ha seguit el camí de la primera: jugadors en bon estat físic i molt d’encert en les ocasions d’atac. El boia local ha fet l’empat a 3 només començar la part. Una bona acció trenada per la banda esquerra de l’atac andreuenc ha estat culminada per Cruz amb un potent xut que el porter local no ha pogut aturar (3-4). Poc després, una sortida precipitada al contraatac dels nostres ha deixat lliure de marca un dels millors xutadors locals, i gol (4-4). En aquest moment del partit l’equip ha defallit i a banda de no tornar a trobar porteria i malbaratar les ocasions d’home de més, ha vist com l’Hospitalet es posava per davant en el marcador per primer cop (5-4) i s’arribava així a la mitja part.

Curiosament, el partit ha patit a partir d’aquí una metamorfosi del tot inesperada: el joc ha seguit la mateixa tònica, l’espectacularitat de les accions seguia essent la mateixa, però a mesura que augmentava l’ansietat i la necessitat dels jugadors de fer via per guanyar el partit, ha anat disminuint de forma sorprenent l’encert de cara a porteria. Pals i porters han esdevingut protagonistes i s’ha passat de les dues primeres parts amb 9 gols, a les dues últimes amb només 3. L’únic gol del tercer parcial l’ha fet Martínez en transformar amb un gran xut un home de més (5-5), després de molta estona d’intentar-ho: com a mostra, un contraatac de Díaz que el porter ha desbaratat amb el cap, i un xut del mateix Díaz que s’ha estavellat als dos pals i ha tornat al camp. Els locals també han tingut les seves, però Llordella ha abaixat la persiana i s’ha arribat al darrer quart amb un empat vibrant.

Poc després de l’inici del darrer parcial L’Hospi s’ha avançat amb un gran xut des de fora (6-5), i tots els minuts que quedaven per davant han esdevingut un estira i arronsa entre tots dos equips, un per mirar de fer forat amb dos gols de marge, i l’altre per empatar de nou i encarar el tram final amb les possibilitats de victòria repartides. Finalment, qui ha aconseguit l’objectiu ha estat el Sant Andreu, que ha fet l’empat a 6 amb una magistral vaselina de Senosiain des de la posició de 2, que s’ha allotjat neta a l’interior de la xarxa davant la mirada atònita de porter i defensors i l’eufòria dels nostres. A partir d’aquí, el partit ha deparat més ocasions però no hi ha hagut més gols. Un darrer atac en home de més després d’un temps mort hagués pogut donar la victòria als nostres, però el xut de Martínez l’ha aturat el porter.

A tres jornades del final l’equip segueix tercer, però haurà de serrar les dents per mantenir aquesta plaça. Dijous vinent el Mediterrani visitarà Sant Andreu.

Alineació: Rubén Llordella, Arnau Olmos, Ginés Alonso, Oscar Llano, Sergio Martínez, Albert Ferrer, Jordi Díaz, Marc Cruz, Oscar Molina, Marcos Guzmán, Leo Senosiain, JJ Aymerich.