Reflexió dels resultats a l’Open de Màlaga

c3a1frica-zamorano-open-palma-2014Els nedadors del Club Natació Sant Andreu van aterrar ahir a la nit l’aeroport del Prat. Va ser un viatge per pensar i reflexionar sobre les sensacions viscudes a Màlaga. Alguns d’ells tornaven pletòrics pels objectius assolits i altres pensant en els aspectes què cal millorar de cara a l’estiu.

La visió general i global de l’equip absolut de natació es pot extreure mitjançant les medalles aconseguides: dues d’or, tres d’argent i dues de bronze. Les set han estat assolides entre Jessica Vall (tres), Juanmi Rando (dues), Arnau Rovira (una) i Marta González (una). Les mínimes aconseguides pels dos veterans, Vall i Rando, per disputar el Mundial de Kazan marquen també la línia la qual persegueix aquest equip de guerrers. Àfrica Zamorano n’ha aconseguit dues pel Campionat del Món Júnior a Singapur. Això significa que tres dels components d’aquest col·lectiu ja tenen objectius internacionals de cara a l’estiu.

259997_209551799090288_4186248_n

D’altra banda, cal anar més enllà fixant-se en les millors marques personals i la progressió d’aquests esportistes. En aquest aspecte, Sandra Garcia ha estat una de les protagonistes doncs a pesar de no haver pujat al podi, ha rebaixat força la marca dels 100 braça fins deixar-la en 1’10’’82 convertint-se en la segona espanyola més ràpida. Si no hagués estat un Campionat “Open”, la jove del 1997 s’hauria proclamat Subcampiona d’Espanya Absoluta. Juanjo Garcia també és un dels casos importants ja que va ser quart en dues ocasions i ha estat l’únic bracista del Campionat que ha estat al capdamunt de les tres proves de braça. I, a més, Mario Navea, Marc Calzada i Atlas Guerrero han disputat diverses finals rebaixant les seves pròpies marques personals, fet que confirma la bona direcció.

Jordi Jou, l’entrenador de l’equip fa una valoració “correcte”  del Campionat tot i que sempre s’aferra als aspectes que cal millorar: “es notava el cansament dels dies i la majoria van competir millor durant les primeres jornades”. Tot i així Jou s’ha mostrat satisfet amb les actuacions dels nedadors: “Hem aconseguit la majoria dels objectius i això és el més important però hem de continuar progressant en els detalls per a l’estiu ser encara més competitius”.

D’aquesta manera, finalitzen le dues terceres parts de la temporada. L’equip absolut del Club Natació Sant Andreu ja té a la ment un altre objectiu: la Copa d’Espanya de Clubs a Gijón. Es tracta de sumar els màxims punts possibles a nivell col·lectiu per assolir el triomf general. Cada component compta. La pressió serà molta però ells estan més que preparats! 1, 2 i 3 de maig seran els dies en els que tornarem a estar bolcats al màxim amb la natació andreuenca.

 

 

Deixa un comentari