Primera derrota dels màsters

ate_1681UE HORTA 7 – CN SANT ANDREU 6

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 5
El Sant Andreu ha patit avui la primera derrota en el campionat màster, en un nou partit d’infart que s’ha decidit en els últims instants per quarta setmana consecutiva, malgrat aquest cop ha caigut de la banda de l’equip que lidera la classificació i que és l’actual campió. Cal dir que el partit ha complert les espectatives: com a bon derbi, la classificació no afecta al pronòstic i l’espectacle està assegurat. I és ben bé així, ja que el partit, un cop més, ha estat de traca i mocador.

El partit ha començat amb un Horta fort i a l’atac. El Sant Andreu ha hagut d’aturar les primeres escomeses locals amb especial atenció a la tasca defensiva. Llordella ha aturat tot el possible i les marques es veien molt ajustades. A davant els atacs eren decidits però amb finalitzacions més aviat tímides. Així ha arribat el primer gol local amb un xut en home de més (1-0). El Sant Andreu ha pogut anar aplacant el potent atac local i començar a tenir ocasions, però els pals han estat protagonistes en aquesta fase del partit. Tot i així, Díaz ha aconseguit l’empat amb un potent xut exterior quan l’Horta no s’ho esperava (1-1) i això ha rebaixat una mica l’empenta local. El primer quart, però, ha acabat amb  un nou gol de l’Horta que ha significat el 2-1.

En el segon quart les coses han començat a canviar. Conscient de l’indiscutible nivell dels jugadors que hi havia a l’aigua, el Sant Andreu ha començat a afiançar-se i a tenir un major control del partit. Les sortides al contraatac han començat a sovintejar i ha augmentat la seguretat a darrera. Curiosament ha estat l’Horta qui ha aconseguit fer el 3-1 i això ha suposat una injecció de ràbia que el Sant Andreu ha sabut aprofitar de cara a barraca. Aguilar ha fet el 3-2 amb un fort xut exterior i aquest ha estat l’inici d’una sèrie d’oportunitats andreuenques que s’estavellaven un cop i un altre contra porter, pal i defensor. Finalment la insistència ha tingut premi i un contraatac liderat per Díaz i Cruz ha estat culminat per aquest últim en el 3-3. L’equip encara ha tingut algunes ocasions clares de 2 contra 1 que de manera inversemblant no s’han pogut transformar i s’ha arribat al descans amb empat.

En el tercer temps el Sant Andreu hagués pogut sentenciar. Els jugadors s’han fet amos de la situació i han provat el llençament de totes les maneres possibles. La defensa local, cal dir-ho, ha fet una gran tasca. Els àrbitres han decretat exclusions en múltiples ocasions a una i altra porteria, i el Sant Andreu n’ha sabut treure profit, cosa que no passa habitualment. Primer Aguilar ha fet el 3-4 amb un altre xut exterior, i en diverses ocasions el cinquè gol ha estat a punt d’arribar. Com sol passar en aquests casos el perdó es paga i l’Horta ha empatat a 4 en una jugada de superioritat. Però poc després ha estat el Sant Andreu qui ha tornat a agafar avantatge amb l’habitual gol de Martínez en home de més (4-5). Així s’ha arribat al final de la tercera part.

El darrer quart ha estat, però, malastruc per als nostres. Planava la idea que dos gols d’avantatge serien irrecuperables per l’equip local, però aquesta situació no s’ha arribat a produïr. L’Horta ha fet l’empat a 5 però això ha esperonat el Sant Andreu, que ha aconseguit marcar de nou en home de més quan Peña ha acabat des del pal palmejant una assistència genial de Guiral (5-6). Els minuts passaven i semblava que la victòria era a tocar. No prou depressa, però. Nova expulsió a favor de l’Horta i empat a 6. El més calent a l’aigüera. Dos minuts pel final i tot per decidir. Atacs precipitats, pilotes al pal, contraatacs infructuosos. A menys d’un minut pel final l’Horta ha marcat el 7-6 i només quedava la possibilitat d’empatar. Expulsió a favor, acció precipitada i pilota fora. Opcions esvaïdes. A l’Horta només li quedava allargar la possessió fins el xiulet final, i això ha fet. Derrota final en un gran partit i la possibilitat d’assaltar el liderat queda, per ara, a la reserva.

Després del pont de la setmana vinent el Sant Andreu tancarà el trimestre amb dos partits a casa. El primer d’ells el proper dia 15 contra el Premià.
Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Jordi Díaz, Ginés Alonso, Óscar Llano, Albert Encabo, David Peña, Sergio Martínez, Javi Aguilar, Marc Cruz, Arnau Olmos, Leo Senosiain, Carlos Gadea, José María Ballesteros, JJ Aymerich.