Partit d’infart dels màsters!

masters-1024x681CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, FASE FINAL, JORNADA 3

CN SANT ANDREU 8 – CN MATARÓ 9

Seguint la tònica habitual des que ha començat la fase final, el Sant Andreu màster ha protagonitzat un partit infartant contra l’actual campió, el Mataró, aquesta nit a la piscina municipal. Al final els del Maresme s’han endut els tres punts i el Sant Andreu ha sofert la primera derrota del torneig.

El partit ha començat amb envergadura i actitud de partit gran. El Mataró duia la iniciativa i els esforços del Sant Andreu es centraven en la defensa. Llordella ha marcat territori amb els primers llençaments i l’atac andreuenc ha començat a carburar a mesura que anaven passant els minuts. Després d’uns primers minuts en que l’empat sense gols s’ha mantingut, el Sant Andreu ha picat primer gràcies a una excepcional assistència de Garcia a Ginés que ha acabat en penal. Díaz ha fet l’1-0 i això ha destapat la caixa de les essències en tots dos equips, ja que a partir d’aquest moment la capacitat golejadora d’ambdós s’ha multiplicat. El Mataró ha empatat de seguida amb una acció interior imparable (1-1). Però el Sant Andreu s’ha tornat a avançar amb una assistència genial d’Encabo a Pastor que ha posat la pilota a l’escaire des de set metres (2-1). Un gran llençament exterior ha servit als visitants per posar el 2-2, però la resposta local no s’ha fet esperar, i Encabo ha marcat el 3-2 en transformar una falta directa agafant la defensa mataronina completament desprevinguda. Un contraatac fulgurant per banda esquerra ha servit perquè de nou Pastor marqués i posés el 4-2, assolint un avantatge que de seguida s’ha encongit quan el Mataró ha pogut fer el 4-3 a pocs segons del final de la part.

En la segona part calia fer ajustaments defensius per no facilitat el llençament exterior dels mataronins, que ha fet força mal. A la vegada, algunes errades de marcatge han generat ocasions clares als visitants i calia posar-hi remei. El posicionament andreuenc ha millorat però el Mataró ha ofert la seva millor versió, amb llençaments potentíssims i molt col.locats, difícils de gestionar defensivament. Així han arribat el 4-4 i el 4-5, moment en què els maresmencs s’han posat per davant en el marcador per primer cop. El Sant Andreu ha perdut eficàcia al davant i ha necessitat una jugada de doble superioritat per fer l’únic gol del parcial, amb un xut potent d’Aguilar que ha pogut empatar a 5. Però en la darrera jugada abans de la mitja part el Mataró ha fet un altre gran gol amb un llençament escorat des de l’esquerra que ha entrat com una bala a la porteria (5-6).

En la tercera part el Mataró ha agafat el toro per les banyes. Una defensa agressiva i arriscada ha incomodat en excés els nostres, que han tingut moltes dificultats per arribar amb claredat a la porteria. Per contra, ells han vist porteria dos cops seguits i han pres un avantatge de tres gols (5-8) que semblava establir un forat insalvable. Un xut precís i col.locat de Pastor ha fet tornar l’esperança al Sant Andreu (6-8), però el Mataró encara ha fet un darrer gol per tancar el parcial amb 6-9.

No quedava per tant altra opció que jugar-s’ho el tot pel tot i intentar l’impossible. La defensa ha passat a pressing i les garrofes es jugaven a l’u contra u en posicions interiors. El partit s’ha endurit i com sempre, això afavoreix a qui va per davant. En tot cas la lluita del Sant Andreu ha tingut premi. Encabo ha pogut fer el 7-9 des de la boia i això ha encoratjat un equip andreuenc que encara veia possible la remuntada. Al Mataró se li han fos els ploms en atac i amb minuts encara per davant, Belmonte ha fet un xut espectacular que després de botar s’ha allotjat a l’escaire dret de la porteria visitant (8-9). A partir d’aquest moment tot han estat imprecisions, nervis, errades o ocasions malbaratades per tots dos equips. A poc menys d’un minut pel final el Sant Andreu ha disposat d’una superioritat per empatar, però tot i demanar temps mort per preparar-la, la pilota s’ha estavellat al pal i el Mataró ha adormit la darrera possessió fins que el partit ha mort sense variar el marcador.

Amb una victòria, un empat i una derrota, el Sant Andreu té l’objectiu d’aconseguir una de les tres primeres places. La setmana vinent hi haurà descans i després, el dia 10, es visitarà Molins de Rei, piscina en la qual a la primera fase es va patir una severa derrota.

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Albert Encabo, Jordi Díaz, Juanjo Garcia, Ander Pastor, Leo Senosiain, Vicenç Pascual, Guillem Bonamusa, Sergio Martínez, Javi Aguilar, David Peña, Javi Belmonte, Marc Cruz, José María Ballesteros, Marcos Guzmán, JJ Aymerich.