Nivell altíssim dels màsters al ‘Cata’

1622702_685073208180566_942235289_nCN CATALUNYA 7 – CN SANT ANDREU 7
CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 2

El Catalunya i el Sant Andreu han ofert un recital de waterpolo en el partit jugat a Can Toda i corresponent a la segona jornada del campionat. El nivell dels dos equips ha estat digne dels millors temps d’alguns dels jugadors protagonistes, entre ells, a les files dels locals, l’exandreuenc Chema Abarca, campió olímpic a Atlanta. El partit també ha servit per veure el retorn a l’equip de Marcel Llordella i el debut d’Iñaki Corbalán.

El partit ha començat amb domini andreuenc. Tots dos equips han muntat un molt bon entramat defensiu, però el Sant Andreu ha disposat de les primeres oportunitats. Dos homes de més fallats i un contraatac aturat per l’excel·lent porter local han estat el preludi del primer gol, marcat per Encabo des de la boia (0-1). El Catalunya ha anat apareixent paulatinament i això ha obligat Llordella a començar a oferir el seu recital habitual. Malgrat això, una superioritat ha permès els locals empatar a 1 i amb aquest marcador s’ha arribat al final del primer quart.

El segon temps ha vist la primera de les vegades que el Sant Andreu ha pres la iniciativa en el marcador. El Catalunya ha fet un millor paper en atac i ha condicionat posicionalment els nostres, però els bloquejos i les aturades han permès els andreuencs sortir al contraatac amb certa facilitat. En dues accions pràcticament consecutives, Guiral i Díaz han posat l’1-2 i l’1-3 amb gols calcats. Semblava que el més difícil estava fet, ja que els dos gols d’avantatge han fet perdre fluïdesa als locals. Tot i així, com era de preveure, han reaccionat amb un excel·lent gol des del pal en home de més i han posat el 2-3 amb què s’ha arribat al descans, i tot per decidir.

La tercera part ha vist els millors minuts del Sant Andreu. Poc després de començar Guiral ha fet el 2-4 que retornava l’avantatge de dos gols, i en l’acció immediatament posterior ell mateix assistia Encabo que ha palmejat el 2-5. Era el moment de trencar el partit definitivament però no ha estat possible. La segona reacció local ha deixat fosa la defensa dels nostres i tres gols consecutius, en home de més, acció individual des de la boia, i penal, han posat el tantejador en empat a 5 i la necessitat de reaccionar per part dels andreuencs, ja que el tram final del parcial ha estat completament local. Precipitacions en el llançament, accions deturades pel porter i un parell d’accions de Díaz que han sortit llepant el pal han estat el bagatge ofensiu, espectacular però ineficaç en aquest tram del partit. Amb tot, s’han vist les millors virtuts d’uns i altres i el darrer quart prometia emocions fortes.

Disposat a fer el possible per endur-se els tres punts, el Sant Andreu ha respost a l’alternança de dominis tornant a agafar les regnes del partit. Els jugadors han envestit amb força la porteria local i Díaz ha marcat dos gols que han permès posar el marcador amb 5-7. De nou semblava que el forat estava fet i que només calia defensar, més enllà de mirar d’augmentar l’avantatge, però el Catalunya ha fet el seu tercer gest de força i ha empatat el partit de nou amb dos gols, un d’ells que Llordella ha aturat, però malauradament quan la pilota ja havia sobrepassat la línia de gol. Amb 7-7 al marcador, el Sant Andreu ha tingut la darrera oportunitat per guanyar amb una expulsió a favor. Amb el temps mort s’ha pogut muntar un atac amb múltiples opcions, però el llançament de Martínez s’ha estavellat al pal i el xiulet de l’àrbitre ha tancat el matx amb un empat que, per bé que ha deixat mal gust de boca, no es pot dir que no sigui just.

La setmana vinent visitarà la piscina municipal L’Hospitalet, en un partit que també promet màxima igualtat.

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, David Peña, Ginés Alonso, Óscar Llano, Albert Encabo, Jordi Díaz, Marcel Llordella, Iñaki Corbalán, Marc Cruz, Arnau Olmos, Sergio Martínez, Guillem Bonamusa, Leo Senosiain, Marcos Guzmán, JJ Aymerich.