Els màsters de waterpolo, 9è lloc a la lliga

CAMPÌONAT DE CATALUNYA MÀSTER, GRUP 9-12, JORNADA 6
CN SANT ANDREU 5 – CE MEDITERRANI 3
El Sant Andreu ha tancat la temporada obtenint el novè lloc en la lliga màster, en la que sense dubte ha estat la lliga més competida de la història, tant pel número d’equips inscrits com pel nivell dels participants.
L’equip es va veure englobat en el grup que havia de lluitar per la novena plaça després d’una primera fase irregular. L’objectiu de quedar primers d’aquest grup tampoc era senzill donada l’entitat dels rivals a batre, com així s’ha vist a mesura que el campionat ha anat avançant. El darrer partit, a casa contra el Mediterrani, era decisiu per la consecució de l’objectiu i en conseqüència s’ha hagut de lluitar fins el darrer minut.
La primera part s’ha jugat al ritme que el Medi ha volgut. Escàs d’efectius i allargant molt els atacs, el Sant Andreu ha prioritzat fer zona per evitar que arribessin pilotes al boia. Així les coses, l’equip només aspirava a fer gol en contraatacs o bé en accions ràpides que fossin penalitzades amb expulsió temporal. Avançada la part, en una d’aquestes accions Aguilar ha pogut foradar la porteria visitant amb el que seria l’únic gol del primer parcial (1-0).
La segona part ha seguit amb la mateixa tònica. Estratègicament el partit era més propi del futbol sala que del waterpolo. Guzmán, molt actiu, ha evitat que els de Sants marquessin des de fora i un contraatac ha servit perquè Belmonte marqués el 2-0 en una bona acció individual. L’avantatge, però, s’ha tornat a reduir quan el Mediterrani ha obtingut el 2-1 amb una potent canonada i amb aquest resultat s’ha arribat al descans.
La tercera part ha estat desesperant. El Sant Andreu ha portat la iniciativa i ha disposat de les millors ocasions de gol, però la precipitació i el porter visitant han evitat que cap d’elles pugés al marcador. El Medi, segur de les seves opcions, ha seguit jugant al seu ritme i la paciència ha tingut premi en una jugada de superioritat que ha significat l’empat a 2.
Amb aquest resultat un punt surrealista s’ha afrontat el darrer quart, en que qualsevol dels dos equips podia haver decantat la balança al seu favor i en que qualsevol errada tenia pinta de pagar-se cara. Curiosament l’índex d’encert del Sant Andreu ha mutat i l’equip ha aconseguit en aquesta part més gols que en tota la resta del partit. Només començar Belmonte ha fet el 3-2 amb una acció acadèmica acabant amb bot a l’angle llarg. El marcador ha estat aturat durant molts minuts fins que un contraatac de dos contra un ha permès Pastor assistir a Peña, que ha rebut dins de l’àrea i davant de la sortida del porter li ha enviat la pilota suaument per sobre (4-2). Com era d’esperar el Mediterrani ha posat una marxa més al seu ritme i això li  ha servit per marcar el 4-3 i deixar els darrers minuts amb tot per decidir. En el darrer minut del partit Pastor ha tancat el marcador amb un bon xut des del costat dolent (5-3). A partir d’aquí i fins al final el Mediterrani ja no ha tingut temps de fer res més i els nostres han aguantat fins el xiulet final.
A tall d’informació estadística, l’Horta ha recuperat el títol i relleva en el palmarès al Catalunya, campió de l’any passat.
Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Albert Encabo, Ginés Alonso, Juanjo Garcia, Ander Pastor, Javi Aguilar, David Peña, Marc Cruz, Javi Belmonte, Guillem Bonamusa, Vicenç Pascual, Carlos Gadea, Sergio Martínez, José María Ballesteros. Entrenador: JJ Aymerich