L’AECNC posa en valor la tasca social dels clubs de natació de Catalunya, tot apel·lant a la força de l’associacionisme

“Aviat, amb el suport de tots els socis i sòcies, tornarem a gaudir de tots els clubs de natació de Catalunya.” D’aquesta manera conclou la producció audiovisual que ha realitzat l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya (AECNC) que, apel·lant a l’associacionisme, posa en valor la tasca social dels clubs de natació de Catalunya basada en la promoció de la pràctica esportiva continuada, l’educació en valors i el foment dels hàbits de vida saludables entre la població. “Tres eixos fonamentals en tota societat que es valori:  salut, educació i esport”, afirma el president del l’AECNC, Eduard Escandell.

Donada la realitat dels clubs de natació, que és totalment diferent a la resta d’entitats o clubs esportius privats, els seus associats és una peça clau en la subsistència dels clubs, ja que són membres i, en part copropietaris, que gràcies a les seves quotes contribueixen al sosteniment del projecte social i esportiu que es desenvolupa, del seu patrimoni i de les instal·lacions que gestiona. Per aquest motiu, l’audiovisual que presenta l’AECNC és una oda a tots els socis i totes les sòcies que formen d’aquesta gran família que són els clubs de natació.

Perquè, com diu la producció, “un club de natació és molt més que un espai esportiu. És un lloc familiar, on passem moltes hores fent esport, salut i lleure. On aprofitem per descansar i carregar les piles i sobretot, on trobem aquells que sempre hi són. Però ara, més que mai, toca cuidar-nos i ajudar-nos. Estar els uns amb els altres i lluitar per allò que estimem. Cuidar aquell espai on hem viscut tants records. On dia a dia trobem un racó que ens ajuda a desconnectar. Ara toca parar per poder tornar a començar. Perquè junts ens en sortirem i farem del nostre club un club més gran. Tornarem a competir a la recerca del nostre millor resultat amb il·lusió i amb força, com sempre hem fet. Perquè el club, és i serà el lloc on més enllà de l’esport, aprenem valors com l’amistat, l’esforç̧ i la superació. Gràcies a tothom per saber parar i valorar el lloc on gaudíem, gaudim i gaudirem amb els nostres”, acabant amb un “gràcies” a tots els socis i sòcies que han cregut, creuen i seguiran creient en els clubs de natació i en la seva important tasca dins de la societat.

El vídeo s’ha publicat avui dimarts 14 d’abril, un mes després del tancament decretat de les instal·lacions esportives públiques i privades, a través dels diferents xarxes socials de l’AECNC amb l’objectiu d’aconseguir la màxima difusió possible.

View this post on Instagram

Un club de natació és molt més que un espai esportiu. És un lloc familiar, on passem moltes hores fent esport, salut i lleure. On aprofitem per descansar i carregar les piles i sobretot, on trobem aquells que sempre hi són. Però ara, més que mai, toca cuidar-nos i ajudar-nos. Estar els uns amb els altres i lluitar per allò que estimem. Cuidar aquell espai on hem viscut tants records. On dia a dia trobem un racó que ens ajuda a desconnectar. Ara toca parar per poder tornar a començar. Perquè junts ens en sortirem i farem del nostre club un club més gran. Tornarem a competir a la recerca del nostre millor resultat amb il·lusió i amb força, com sempre hem fet. Perquè el club, és i serà el lloc on més enllà de l'esport, aprenem valors com l'amistat, l'esforç i la superació. Gràcies a tothom per saber parar i valorar el lloc on gaudíem, gaudim i gaudirem amb els nostres. Aviat, amb el suport de tots els socis i sòcies, tornarem a gaudir de tots els clubs de natació de Catalunya. @clubsdenatacio @nataciocat #clubsdenatacio #clubs #tornaremacompetir #unitsperlaigua

A post shared by Clubs de Natació (@clubsdenatacio) on