La vida de Mariano Cañardo, impregnada en un llibre

El inici de la revolució del ciclisme espanyol ha quedat recollit entre les pagines de “El primer campeon”, la historia de Mariano Cañardo i escrita per Ivan Vega Garcia . L’escriptor ha publicat una biografia del ciclista retirat al 1943. Vega Garcia descriu tots els moments que va viure a sobre de la bicicleta. Es tracta d’una narració casi presencial que relata els fets viscuts durant els anys com professional de Cañardo.

La carrera predilecta del protagonista va ser la Volta de Catalunya, que va guanyar en set ocasions i continua mantenint el record. Tot i així també es va proclamar guanyador diverses vegades al campionat d’Espanya en ruta i a la Volta a Espanya.

descargaEl periodista barceloní Ivan Vega Garcia ha escrit aquest llibre amb la intenció de rescatar les experiències d’un dels millors cicles de la historia amb la col·laboració de la Federació Catalana de Ciclisme i de la família del protagonista. Divendres passat es va celebrar un emotiu acte de presentació del llibre a la Sala Auditori 1899. Amb un aforament gairebé ple, van assistir  els familiars de Cañardo, El president de la Volta Ciclista, Ruben Peris i la representació del Futbol Club Barcelona.

La família d’aquesta gran figura sempre ha estat vinculada al Club Natació Sant Andreu i a la Federació Catalana de Natació. L’esport va estar present a l’entorn de la família de Cañardo, especialment a Barcelona i a casa nostre.

 

presentació del llibre
presentació del llibre

Deixa un comentari