La Copa que quedarà registrada a la història

DSC_0390El Club Natació Sant Andreu ha trencat tots els esquemes possibles en aquesta 26a edició de la Copa d’Espanya de Clubs de Natació, assolint la victòria de l’equip femení i l’equip masculí proclamant-se subcampions nacionals.

El conjunt masculí ha brodat una competició impecable a pesar de les dures circumstàncies i un gran rival, el madrileny Real Canoe N.C. El primer dia iniciaven la competició amb certa incertesa però dissabte els nedadors del CNSA van atacar cada prova al màxim nivell, amb l’objectiu de guanyar i retallar punts batent la majoria de rècords personals fins a aconseguir una puntuació que l’any passat els hagués donat el títol de Campions. Amb sis victòries i una moltes segones posicions, l’equip masculí ha brillat fent realitat una fita que semblava impossible.

D’altra banda, l’equip femení ha lluït la perfecció aclaparadora: 19 de 21 proves han estat guanyades per representants del CNSA, unes actuacions que han fet sumar més de 666 punts (mai cap Club havia superat els 640 punts). No han deixat cap opció a les rivals però la causa d’aquest triomf no només ha estat el talent, sinó també el treball constant, la passió per la natació i la unió de l’equip.

DSC07046Però el fet més impressionant del Campionat va esdevenir quan ja finalitzava la darrera jornada: en el 4×100 estils. Quan tots els esportistes ja estaven esgotats, el quartet femení del 4×100 estils va batre el rècord d’Espanya rebaixant-lo quatre segons. L’Africa Zamorano, la Jessica Vall, la Lidon Muñoz i la Marta Gonzàlez van nedar en 4:04.08 (anterior 4:07.80). Amb aquesta marca les nedadores es posicionen entre els 16 millors equips del món i els vuit millors d’Europa, un mèrit que situa al CN Sant Andreu en l’elit internacional.

Sens dubte, els nedadors i nedadores de Jordi Jou han tornat a superar-se. Un equip format per gent de casa i amb una mentalitat guanyadora ha arribat a trencar límits físics i mentals per donar el millor de si mateix i deixar al CNSA a l’escaló més alt de la Copa d’Espanya de Clubs.