Joan Marimon Alfaro, nou Gerent de la Federació Catalana de Natació

Agafant el relleu de l’actual gerent de la Federació Catalana de Natació, Josep Ruiz i Urpí, qui properament deixarà el càrrec per jubilació, Joan Marimon Alfaro n’assumirà la Gerència, que, juntament amb la Direcció Esportiva, conforma l’estructura de la Direcció General de l’entitat. “En accedir al nou càrrec dins l’estructura professional de la Federació -explica Marimon- he pres la decisió de deixar d’exercir com a Vicepresident econòmic del Club Natació Sant Andreu, ja que per a mi és èticament incompatible”.

Marimon ha format part de la Junta Directiva del CNSA com a vicepresident primer i liderant la vocalia econòmica des del 2014, quan la candidatura de l’Àngel Bernet va guanyar les eleccions, candidatura revalidada posteriorment el 2020. Com a vicepresident econòmic de l’entitat, Marimon ha co-liderat projectes i inversions estratègiques, com ara el pla d’inversions extraordinàries 2014-2019, que va culminar amb la remodelació de la cúpula de la Piscina Pere Serrat, o l’important projecte de transició energètica que ha emprés el CNSA recentment, amb un pressupost superior al milió d’euros, amb la finalitat de ser més sostenible i energèticament eficient.

“Ha estat un honor formar part de la Junta Directiva del Club Natació Sant Andreu presidida per l’Àngel Bernet. Durant aquests anys s’ha fet una gran tasca de modernització de les instal·lacions, de potenciació de les seccions esportives i de sanejament de l’economia del club. Tota aquesta tasca no hagués estat possible sense l’esforç de tots els que formem part del Club: socis/sòcies, esportistes, treballadors/treballadores i directius/directives. Estic plenament convençut que aquests èxits perduraran en els propers anys”, afirma Joan Marimon.

La vinculació de Marimon amb el CNSA, entitat de la qual és soci des de fa 30 anys, seguirà activa mitjançant la seva continuïtat com a membre del patronat de la Fundació Club Natació Sant Andreu, que es va constituir el 2021 amb dos objectius: oferir ajuts i beques formatives als esportistes del club per fer compatible la dedicació a l’esport amb la formació acadèmica i impulsar programes dirigits a l’esport adaptat.

Joan Marimon compta amb una sòlida trajectòria professional: és llicenciat en Ciències Econòmiques per la UAB i diplomat per l’IESE, i ha desenvolupat la seva carrera laboral en l’empresa privada, específicament en l’àrea financera.

La Junta Directiva del Club Natació Sant Andreu vol reconèixer i agrair la inestimable aportació i implicació d’en Joan Marimon durant els seus anys vinculat a l’entitat com a directiu, desitjant-li tots els èxits en el seu nou càrrec com a gerent al capdavant de la Federació Catalana de Natació.