Jessica Vall atrapa la segona mínima olímpica

Jessica Vall durant la final dels 200 braça
Jessica Vall durant la final dels 200 braça

El Club Natació Sant Andreu suma tres medalles més al Campionat d’Espanya: Vall s’ha proclamat campiona als 100 braça, Juanmi Rando ha estat subcampió als 100 esquena, una prova en la qual Àfrica Zamorano ha atrapat el bronze.

Jessica Vall s’ha penjat el tercer or al campionat d’Espanya open de Primavera. Ha estat a la seva prova favorita, els 200 braça, amb un temps de 2:25.53. Durant les eliminatòries, però, l’andreuenca ha rebaixat la mínima olímpica aturant el cronòmetre en 2:24.45. Vall ha disputat aquesta prova sense cap tipus de rivalitat. Tampoc ha patit nervis ni pressió ja que ha afrontat la final amb els deures fets. La nedadora de Jordi Jou nedarà dues proves a Río de Janeiro: els 100 i 200 braça.

Vall, a pesar de l’evident satisfacció, les sensacions viscudes l’han desconcertat: “Aquest matí no buscava la mínima. Pensava que estaria cansada després dels 50 d’ahir però m’he trobat ràpida i lleugera”. A la darrera sessió d’aquest Open de Primavera celebrat a les instal·lacions del Club Natació Sabadell, Vall no ha superat el registre matinal. Tot i així, estava pletòrica: “Aconseguir els tres ors i les dues mínimes olímpiques supera les expectatives creades. El treball realitzat ha tingut la seva recompensa”

Juanmi Rando s’ha proclamat subcampió d’Espanya en 100 esquena, amb un temps de 55.42, darrere del madrileny Hugo Gonzàlez (54.70). Rando ha estat constant durant tota la prova, traçant braçades a bon ritme i un parcial esperançador (26.78) però el cansament de la competició s’ha percebut en el darrer tram de l’hectòmetre.

A la mateixa prova Àfrica Zamorano ha assolit el bronze, en una sèrie d’altíssim nivell. Zamorano, amb un temps d’ 1:02.24, ha arribat després de Duane Da Rocha (1:00.33) i de Merche Peris (1:01.09).

Sandra Garcia ha estat una altra figura andreuenca destacada, ja que ha arribat cinquena amb uns bons 2:33.90 als 200 braça. La jove de 19 anys, ha fet un pas endavant trobant un lloc entre les millors bracistes a escala nacional. De la mateixa manera que Judith Navarro, qui ha estat vuitena als 400 lliures amb 4:19.03.

Amb aquests extraordinaris resultats, el Club Natació Sant Andreu tanca el Campionat més important de l’any. A part de batre un 90% de millors registres personals, a l’equip de Jordi Jou ja hi formen part dues olímpiques, un meritori fet que han assolit gràcies a l’esforç i dedicació diària juntament la ilusió d’atrapar un somni que ja s’ha fet realitat.

Deixa un comentari