Guia per a l’esportista a l’estiu

Ja és més d’agost i la calor cada vegada és  més incòmodedeportes-en-verano per la pràctica esportiva. A més de l’elevació dels termòmetres, hem de tenir en compte el grau d’humitat relativa, ja que condiciona la nostra capacitat per mantenir una adequada temperatura interna i augmenta la deshidratació. Així mateix, la pell ha d’estar ben protegida dels raigs solars a l’hora de sortir a córrer o de qualsevol tipus d’activitat esportiva.

L’ambient calorós exigeix posar-se en marxa carregats de pautes per a evitar riscos innecessaris que perjudiquen la salut:

  • Fer exercici físic fora de les hores centrals del dia, és a dir, a primera hora del matí o a última de la tarda. És molt important aprofitar els moments i ambients més frescos del dia.
  • Estar ben hidratat dia a dia i abans, durant i després de la realització de l’exercici. Si l’activitat dura menys d’una hora, hem de prendre aigua fresca (cada 15 o 20 minuts és suficient). En canvi, si s’estén més de 60 minuts, caldrà ingerir begudes esportives o isotòniques freqüentment.
  • Evitar, en la mesura del possible, l’exposició directa al sol. A més, la roba clara evita patir més el poder de la calor, així com és preferible usar la que permeti una adequada transpiració. Protegir la pell amb crema solar. La radiació causa irritació i cremades a la pell i incrementa de manera notable el risc de patir càncer de pell, és a dir, el temut melanoma.