Excel·lent final de temporada dels màsters

CN SANT ANDREU 9 – UE HORTA B 11

mastersCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 30

El Sant Andreu ha tancat la temporada màster amb una derrota contra l’Horta B en un partit espectacular en què els visitants han portat la iniciativa en el marcador però que ha fet disfrutar el personal amb un recital de gols i accions vistoses per ambdós bàndols.
Sense res en joc i amb tot decidit, els dos equips ho han donat tot a l’aigua i s’han produït alternatives pràcticament fins el final.

L’Horta ha començat molt fort. Malgrat els primers intents andreuencs de tancar la defensa, i les bones intervencions de Guzmán durant tot el partit, els visitants han vist porta amb molta facilitat i han fet quatre gols d’una tacada al primer quart. L’atac andreuenc era poc precís i només en el darrer moment de la part Núñez ha pogut obrir el marcador local amb un potentíssim xut exterior i evitar anar-se’n a zero al primer descans.

El marcador amb què s’ha iniciat la segona part (1-4) no feia preveure res de bo, però el Sant Andreu ha aprofitat la inèrcia del final del primer quart i ha protagonitzat una reacció fulminant. Peña ha marcat des de la boia (2-4) i l’equip s’ha animat. Una aturada espectacular de Guzmán ha sortit rebotada cap al mig del camp, on Guiral esperava amb la canya per sortir al contraatac i marcar el 3-4 en una de les accions més celebrades de la nit. Poc després, Ginés ha empatat a 4 i s’ha culminat la remuntada impossible. L’Horta, però, no s’ha arrugat i ha tingut la seva pròpia reacció, anotant dos gols més que han posat el marcador en 4-6 al descans.

A partir d’aquí el partit ha entrat en una dinàmica d’estira i arronsa per totes dues bandes. Les forces s’han igualat i ha començat una pluja de gols que ha generat molts dubtes defensius en les dues porteries. I malgrat això, els dos porters han tingut força protagonisme, especialment Guzmán, que ha evitat diverses vegades que l’Horta s’escapés en el tantejador. En la primera acció de la tercera part Ortega ha posat la pilota a l’escaire i ha fet el 5-6. Poc després l’Horta ha marcat de nou mitjançant l’ex andreuenc Juanba Álvarez i ha fet el 5-7. Una gran acció d’Encabo des de la boia ha servit per col.locar-se 6-7, però un altre ex-andreuenc, Marc Hernàndez, ha marcat de revés en una acció espectacular (6-8). Abans d’acabar el quart Guiral ha pogut marcar el 7-8 i ha deixat les espases en alt i tot per decidir en el darrer parcial.

El darrer quart del partit ha seguit la mateixa tònica del tercer, i ha començat amb una acció espectacular de Núñez a la boia que ha acabat amb una gran assistència per Peña, i aquest he empatat el partit a 8 amb una gran vaselina. Calia doncs, jugar-s’ho el tot pel tot en els minuts que quedaven, i fins el tram final, l’Horta ha demostrat millor concentració i, en tot cas, més encert. Quan més a la vora estava la victòria, tres gols consecutius han sentenciat el partit, i de la mà d’altres exandreuencs: Dani Garcia ha fet el 8-9 de penal, i Sergio Martínez el 8-10 amb un xut creuat tècnicament impecable. Les darreres esperances s’han esfumat quan Garcia ha tornat a marcar (8-11), i només en el tram final del matx Encabo ha pogut tancar el marcador amb un gol que ha deixat les coses en el definitiu 9-11.

A manca de saber la totalitat de resultats de la jornada, el Sant Andreu ocupa el sisè lloc que podria ser el definitiu. Amb tot plegat, punt i final a una temporada irregular pel que fa als resultats, però exitosa un any més, i ja en van deu, en la consecució dels objectius bàsics i fundacionals de l’equip: mantenir l’amistat forjada a les piscines practicant el waterpolo i defensant els colors del club.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Óscar Llano, Ginés Alonso, Albert Encabo, Àlex Ortega, Sergio Martínez, David Peña, Emma Campos, Óscar Ballesteros, Arnau Olmos, Carlos Gadea, Guillem Bonamusa, Cristian Núñez, José María Ballesteros i JJ Aymerich.