Espectacular triomf del waterpolo màster!

LirolaCusso_CNSA_050 copyCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 17

CN ATLÈTIC BARCELONETA 6 – CN SANT ANDREU 10

El Sant Andreu ha jugat aquesta nit a la piscina municipal contra l’Atlètic-Barceloneta per segon cop aquest any. Els mariners no disposen de la seva instal.lació i avui han visitat casa nostra com a locals. El partit ha acabat amb victòria andreuenca i segueix la persecució per assaltar la cinquena plaça.

Una de les claus del partit ha estat, com sempre, la formidable condició física de l’equip portuari. Els canvis a l’americana i les constants sortides al contraatac han condicionat els nostres, que han vist com el primer gol pujava al marcador en una d’aquestes accions (0-1). Encabo ha pogut empatar ben aviat (1-1) però el partit no tenia massa fluïdesa. De fet, en aquest primer quart hi ha hagut moltes imprecisions, errades senzilles en la passada i pèrdues de pilota. En una d’aquestes pèrdues el Barceloneta s’ha tornat a posar per davant (2-1) i ha calgut una acció de superioritat per tal que Encabo marqués de nou i deixés el marcador amb 2-2 al final del primer parcial.

La segona part, però, ha vist un canvi en la dinàmica de l’encert. Tàcticament el partit no ha variat massa, però Guzmán ha començat el seu recital d’aturades i el Sant Andreu ha ordenat una mica el seu atac, minimitzant els errors i encarant la porteria amb una mica més de criteri. Gràcies a una jugada d’home de més l’equip s’ha pogut tornar a avançar, amb una sensacional assistència de Peña al segon pal on Cruz ha rematat a plaer (2-3). Poc després una canonada d’Aguilar ha permès l’equip agafar un petit avantatge (2-4) que s’ha ampliat amb un nou gol en superoritat, aquest cop de nou des del pal per part d’Encabo i amb una assistència de Guiral (2-5).

Sense dubte l’índex d’efectivitat en jugades de superioritat ha estat una de les claus del matx. Feia molts partits que no s’aprofitaven tant les ocasions en aquestes accions. La defensa oberta del Barceloneta deixava força lliures els pals i les passades precises han fet la resta. De tota manera el tercer quart ha començat amb gol local (3-5) i això ha servit de toc d’atenció per tenir clar que el partit no estava ni molt menys resolt. Una nova expulsió ha permès Encabo marcar de nou a porta buida després de posar la pilota en joc ràpidament (3-6), i en la jugada següent ha estat García qui ha pogut transformar en gol una nova expulsió botant la pilota a l’angle curt (3-7). En aquesta fase del partit els mariners han tingut seriosos problemes defensius per aturar el joc interior del Sant Andreu i això s’ha transformat en nombroses expulsions a favor dels nostres. Malgrat tot, els avui locals no li han perdut la cara al partit i encara han pogut tornar a marcar abans del final del tercer temps (4-7).

El darrer parcial havia de servir per tancar el partit sense badar. Però la cosa s’ha allargat ja que un nou gol del Barceloneta només començar ha deixat el tantejador en 5-7 i tota la darrera part per davant. Calia per tant seguir posant tota la carn a l’olla, però avui l’equip es trobava segur de sí mateix i no ha variat ni un pèl el plantejament dels dos temps anteriors: contraatacs ben oberts, pilotes a la boia i tranquil.litat en les possessions estàtiques. Aguilar ha marcat el 5-8 amb una vaselina magistral que ha aixecat els crits d’admiració del públic. Però el Barceloneta ha marcat des del pal en  home de més després d’una errada de marcatge (6-8). Els darrers minuts han estat de control i han servit per rematar la feina i evitar sorpreses. Una nova expulsió ha significat el 6-9 amb un teva-meva Guiral-Encabo que aquest darrer ha tranformat en el seu cinquè gol. Abans del final, Martínez ha tingut temps de marcar el seu gol amb el fuet de la mà esquerra per tancar el partit amb un 6-10 convincent.

L’equip rep la setmana vinent l’Horta, un dels equips de la zona alta en un partit que promet emocions fortes. A l’anada es va perdre 7-6 en els darrers instants.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Óscar Llano, Ginés Alonso, Albert Encabo, Juanjo García, Iñaki Corbalán, Leo Senosiain, Arnau Olmos, David Peña, Marc Cruz, Javi Aguilar, Sergio Martínez, José María Ballesteros i JJ Aymerich.