Emocionant triomf dels màsters

LirolaCusso_CNSA_058 copyCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 18
CN PREMIÀ 6 – CN SANT ANDREU 7

El Sant Andreu ha tirat d’èpica per aconseguir avui una ajustada i treballadíssima victòria a la piscina de Premià de Mar, escenari de batalles intenses amb un equip, el del Maresme, que mai ha donat el braç a tòrcer. L’equip tenia algunes baixes de pes i ha hagut de fer alguns invents. D’entrada, el celebrat retorn de Cristian Núñez, que ha contribuït a la victòria de forma rellevant. I també el retorn després de tres setmanes d’absència de Rubén Llordella, que en benefici de la causa ha actuat com a jugador deixant la porteria en mans, un cop més, de Marcos Guzmán, qui ha ofert un altre recital.

El partit ha començat controlat pel Sant Andreu. La defensa estava molt ben posicionada i no oferia cap opció als locals. En atac s’han vist moltes accions de contraatac i llançaments que, malgrat ser avantatjosos, no han trobat porteria. Tot i això, els nostres han inaugurat el marcador amb una acció de Núñez que en primera opció ha aturat el porter local, l’exandreuenc Sergi López. El rebot, però, ha caigut a la seva mà i en la segona opció la pilota ha entrat neta al pal llarg (0-1). Seguidament hi ha hagut fins a tres opcions clares de gol desaprofitades, dues d’elles davant del porter. I com sol passar en aquests casos, la penalització ha estat màxima, ja que el Premià ha aconseguit finalment fer el seu gol i arribar al final del primer quart amb empat a 1.

La segona part no ha començat gens bé. El Sant Andreu seguia dominant però sense trobar el gol. A més, les accions interiors de Núñez i Díaz eren premiades amb expulsions a favor que ningú sabia aprofitar. Els locals han anat fent la seva i han marcat el 2-1 en un xut proper imparable per Guzmán. La insistència andreuenca ha tingut premi finalment amb una gran acció de Cruz, que ha clavat una vaselina suau i precisa per empatar a 2 des del costat bo. Però tot es complicava de nou quan en la darrera acció del parcial el Premià entrava un doble boia pel costat dret i amb un certer revés feia el 3-2 per l’angle curt.

A partir del tercer temps les forces s’han igualat i les oportunitats s’han succeït alternativament a ambdues porteries. Però mentre que el Sant Andreu semblava trobar el camí del gol amb més facilitat, el Premià patia més per foradar el marc visitant. En una acció d’home de més ha arribat finalment l’empat a 3, amb una canonada exterior de Díaz. Poc després el Sant Andreu recuperava el control del temptador amb un gran xut de Ginés que ha botat davant del porter i li ha passat per damunt del cap (3-4). Però el partit estava encès i el poderós boia local se li ha pogut girar a Guiral en una acció en què l’ajuda exterior ha arribat tard i ha marcat l’empat a 4. La defensa ha estat determinant en aquest moment del partit per evitar que entressin pilotes franques a l’interior de l’àrea andreuenca. Una de les recuperacions defensives ha propiciat un contraatac de Llano per la banda dreta que s’ha plantat sol davant del porter i li ha fet el gol per l’angle curt per arribar al final de la tercera part amb avantatge (4-5).

En el darrer quart l’equip ha pres definitivament la iniciativa. Havia costat molt posar-se per davant com per deixar-se escapar la victòria en els minuts finals. La serietat defensiva ha seguit essent clau i permetia tirar contraatacs certers força sovint. En un d’aquests s’ha generat una acció de dos contra un que ha liderat Guiral per la banda dreta. La seva assistència l’ha aprofitada Núñez per fer el 4-6 sol davant de porta i fer un forat en el marcador que no s’havia donat fins al moment. Tal com era de preveure el Premià no s’ha rendit i ha tret partit del potent xut exterior. Un d’aquests llançaments ha representat el 5-6 i el retorn a la igualtat. Quedaven pocs minuts i tot era possible, però els andreuencs han demostrat autoconfiança regulant molt bé les possessions sense arriscar la pilota en cap moment. A minut i mig del final Díaz ha aconseguit fer allò que ha perseguit durant molts minuts: rebre a la boia en condicions i girar-se sobre ell mateix per fer un dels gols més bonics de la nit que tornava a posar el Sant Andreu amb un avantatge de dos gols (5-7). Poc s’ha pogut celebrar perquè en la següent acció el Premià ha tornat a marcar i ha posat el 6-7 que al final seria definitiu. El darrer minut ha estat angoixant. El Sant Andreu ha jugat bé la seva darrera possessió però el llançament de García no ha trobat porteria. El Premià, per tant, tenia la darrera opció per empatar, i l’ha jugada pràcticament fins al final, però una indecisió en la passada ha permès Llano recuperar la pilota al mig del camp i el partit ha conclòs en aquest moment, amb eufòria andreuenca per una victòria soferta però merescuda.

L’equip descansarà ara fins al 20 d’abril, en què el calendari marca visita a Sant Adrià. El partit, però, es jugarà a Sant Andreu perquè la instal.lació de Marina Besòs continua tancada.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Jordi Díaz, Sergio Martínez, Ginés Alonso, Óscar Llano, Cristian Núñez, Iñaki Corbalán, Marc Cruz, Juanjo García, Rubén Llordella, JJ Aymerich.