Els màsters sentencien al Martorell

CN MARTORELL 6 – CN SANT ANDREU 8LirolaCusso_CNSA_050 copy

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 25

Victòria soferta del Sant Andreu a Martorell en un partit vibrant en el qual els nostres han portat la iniciativa però que no s’ha vist guanyat fins el darrer moment.

Els locals han sortit endolladíssims i, tot i la  necessitat dels punts per part del Sant Andreu, els primers minuts han estat de domini del Martorell. Els dos primers atacs han acabat en gol i el 2-0 feia preveure  un vespre dur pels jugadors andreuencs. Afortunadament la reacció ha estat fulminant i l’equip ha donat la volta al marcador de forma autoritària. El 2-1 l’ha fet Llano amb un gran llançament exterior. Díaz des de la boia ha forçat un penal que li ha servit per fer l’empat a 2 que començava a donar certa tranquil·litat. Pocs minuts després, Llordella ha fet una passada llarga sobre el contraatac de Díaz que ha aconseguit el 2-3 i donar la volta al marcador. En aquest moment, amb el Martorell completament desbordat, s’ha produït una jugada que hagués pogut ser determinant: una vaselina de Cruz s’ha estavellat a la base del pal i ha quedat morta a la línia. L’àrbitre ha donat gol i els jugadors del Martorell han tingut aturat el partit una bona estona amb protestes, amenaces i reclamacions. Un espectador ha estat expulsat de la piscina i l’encontre s’ha reprès força minuts després. L’incomprensible del tema és que amb el terrabastall que s’ha organitzat els àrbitres no han anotat el gol a l’acta, amb la qual cosa no ha pujat al marcador, mentre uns i altres estaven convençuts del contrari. En la represa, un bon contraatac del Sant Andreu l’ha culminat Peña fent el 2-4 amb que s’ha acabat el parcial, tot i que tothom estava convençut que era 2-5. Coses de la lliga màster, en què no hi ha auxiliars de taula ni marcador electrònic per resoldre aquests casos a l’instant.

Afortunadament aquest gol fantasma no ha calgut per endur-se la victòria, ja que la tònica del Sant Andreu a la segona part ha estat la mateixa. L’efectivitat ha baixat una mica, però s’han pogut marcar dos gols més, tots dos de Llano, que s’ha erigit com un dels golejadors del partit, primer de vaselina i després de contraatac (2-6).

Amb aquest marcador les coses semblaven clares, però en el tercer temps els nostres s’han ennuvolat de cara a porteria i no han pogut fer gol ni en home de més ni en contraatac, amb pilotes estavellades als pals, pèrdues en les passades i múltiples accions d’home de menys per exclusions defensives. Els jugadors del Martorell continuaven descontents amb l’arbitratge, més fruit del fet d’anar per darrera en el marcador que no pas per errades, ja que el criteri ha estat el mateix a les dues àrees i, en tot cas, el nombre d’exclusions força favorable als locals. Sigui com sigui, els del Baix Llobregat han pogut fer dos gols en aquest parcial i entrar al darrer quart amb un 4-6 que feia preveure un darrer quart trepidant.

L’encert de marcar primer en l’inici de la part ha estat determinant. Díaz ha aprofitat un rebuig del porter que ha deixat la pilota morta i s’ha convertit en el més llest de la classe en arribar abans que els altres i ficar-la dins amb un suau toc de palmell (4-7). Amb tres gols d’avantatge calia contemporitzar i arriscar al mínim. El Martorell, tot i això, no s’ha rendit i ha fet el 5-7, però Llano, amb una gran vaselina, ha posat el 5-8 a poc més de quatre minuts pel final. No hi ha hagut temps més que per un darrer gol local que ha deixat el partit en 6-8 i tot pendent de la darrera  jornada per saber si el Sant Andreu, finalment, podrà mantenir la tercera plaça, en funció dels altres resultats de la jornada i del què passi en el darrer partit, dijous que ve, en què el líder, Horta, vindrà a Sant Andreu amb la necessitat de guanyar per endur-se el títol i desbancar el Mataró, actual campió.

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Oscar Llano, Oscar Molina, Ginés Alonso, Jordi Díaz, Sergio Martínez, Albert Ferrer, Arnau Olmos, Marc Cruz, Leo Senosiain, Quim Font, David Peña, Marcos Guzmán, Jordi Jou, Vicenç Pascual, JJ Aymerich.