Els màsters a un sospir del ‘Medi’

LirolaCusso_CNSA_064 copyCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER
CN SANT ANDREU 5 – CE MEDITERRANI 6

Segona derrota consecutiva del Sant Andreu a la lliga màster, en un mal partit en què l’equip que ha sabut llegir millor les circumstàncies del joc s’ha endut el gat a l’aigua. En línies generals, el joc desenvolupat pels dos equips ha estat soporífer, amb errades continuades i cap tipus de ritme, però la tensió s’ha mantingut gràcies al resultat igualat, al final desfavorable als interessos dels nostres.
El partit ha començat malament. Guzmán ha suplit l’absència de Llordella a la porteria i donades les característiques del cubà, diferents del seu company, ha calgut modificar la defensa per evitar perill vora dos metres. Tot i això, el Medi ha sabut trencar l’entramat local i ha fet el primer gol amb una vaselina des de la boia (0-1). Això ha esperonat el Sant Andreu, que malgrat portar la iniciativa en el joc atacava amb poca fluïdesa, lluny de la porteria rival i amb poc moviment. Una acció personal d’Ortega, el jugador que més trencava la defensa rival amb entrades i desmarcatges, ha acabat amb l’empat a 1 amb un excel.lent gir des de la boia. Poc després, ell mateix ha provocat un penal  novament des de la boia que li ha servit per marcar el 2-1 i acabar el primer quart amb avantatge.
El més difícil semblava fet, donar la volta al marcador i posar-se per davant, i més encara quan a l’inici del segon parcial Guiral ha fet el 3-1 des del costat dolent en home de més. L’eficàcia andreuenca de cara a porta s’ha acabat aquí. El Mediterrani, amb paciència i serenitat, ha treballat la remuntada i l’ha aconseguida amb un llençament exterior i un penal en el darrer moment (3-3). No cal amagar que les certeres intervencions de Guzmán han evitat que els de Sants marxessin en el marcador un mínim de quatre cops.
La incertesa en el joc i en el marcador s’ha transformat en nervis i el joc ha empitjorat. Les oportunitats de gol arribaven en comptagotes i el duríssim treball d’Encabo a la boia no ha rebut premi en forma d’exclusions. Només un penal provocat per ell que ha estat de nou transformat per Ortega en el 4-3. Tots dos equips han estavellat pilotes als pals, i el Medi no li ha perdut la cara al partit. Ha sabut esperar el seu moment i després de dues ocasions clares en què la pilota ha quedat a la línia, ha trobat l’empat en una recuperació al mig del camp que ha agafat la defensa andreuenca descol.locada, acabant la jugada en el gol de l’empat (4-4).
I així s’ha arribat al darrer quart. Massa nervis per pensar amb claredat, ocasions fallades i impotència acumulada, presses per sortir al contraatac i, malgrat l’esforç, alguna llacuna defensiva. Així les coses, el Mediterrani ha fet dos gols consecutius que han posat el marcador en 4-6 i la desesperació local  mentre els minuts passaven. Un nou gol d’Ortega, el quart del seu compte, de llençament exterior (5-6) ha donat esperança als nostres d’aconseguir almenys un empat, però un home de més errat a les acaballes del partit ha certificat la derrota i la necessitat de retrobar-se amb la victòria com més aviat millor.
L’equip es desplaçarà la setmana que ve a Sant Adrià, concretament a la piscina CEM Besòs de La Mina, on juga aquest any com a local l’equip del Poble Nou.
Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Oscar Llano, Cristian Núñez, Sergio Martínez, Àlex Ortega, Oscar Ballesteros, Guillem Bonamusa, Emma Campos, Arnau Olmos, David Peña, Leo Senosiain, Marc Cruz, JJ Aymerich.