Dura derrota dels màsters

ATE_1039CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 9
CN SANT ANDREU 2 – CN CATALUNYA 10

El Sant Andreu ha patit aquesta nit un seriós revés en perdre el tercer partit de la temporada contra l’actual campió, el Catalunya, que ha imposat la seva llei amb autoritat. El cert és que els andreuencs ho han donat tot però els ha sortit tot al revés, amb un cúmul de desencerts que al final han estat decisius per al devenir del matx.
El partit ha començat amb un gol del Catalunya des de la boia (0-1). El Sant Andreu s’ha refet i ha empatat poc després amb una bona canonada de Pastor (1-1). Però les coses no acabaven de rutllar. La defensa no era capaç d’aturar el seu joc interior i només Guzmán els pals han evitat més gols del boia visitant. Per contra a davant hi havia poca mobilitat i la defensa visitant mantenia a ratlla els intents andreuencs. Al final del parcial, el Sant Andreu ha arriscat atacant amb un home més mentre un jugador visitant feia de “palomero” davant de Guzmán. La jugada ha sortit malament i l’errada en la finalització ha deixat sol l’esmentat jugador que ha fet l’1-2.
La segona part ha estat determinant. El Sant Andreu ha posat una marxa més i la major mobilitat ha permès posar pilotes a Encabo a la boia. Les expulsions a favor han anat caient una darrera de l’altra, però l’equip ha estat incapaç de fer-ne cap, amb un penal inclòs estavellat al pal. A l’altra banda el Catalunya ha afinat els canells i ha posat tres pilotes ajustades lluny de l’abast de Guzmán, marcant diferències de forma clara: 1-5 a la mitja part.
En el tercer temps la defensa andreuenca s’ha reajustat i el Catalunya ha tingut més problemes per trobar forat. Però a davant les pilotes topaven un i altre cop amb els braços dels defensors, el porter local, els pals, i a això calia sumar pèrdues, rebots i malentesos. Al final, un sol gol visitant i entrada al darrer quart amb 1-6 i el partit resolt.
En el darrer parcial els jugadors ho han seguit intentant tot, però el subconscient ja no donava ordres pensant en la victòria. El Catalunya ha demostrat la seva eficàcia i qualitat i ha ampliat la seva diferència fins a un malsonant i lleig 1-10, que només s’ha pogut maquillar en la darrera jugada del partit, un home de més que Guiral ha transformat en el 2-10 final.
Caldrà oblidar ràpidament aquest partit i fer front la setmana vinent a un altre encontre històric: la primera visita del Sant Andreu a la piscina de la Nova Escullera, feu del Club Natació Barcelona, retornat aquest any a la competició després de dècades d’absència i que ja s’ha col.locat en la pomada d’equips capdavanters.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Albert Encabo, Juanjo Garcia, Ander Pastor, Javi Aguilar, Marc Cruz, Guillem Bonamusa, Carlos Gadea, Arnau Olmos, Sergio Martínez, David Peña, José María Ballesteros. Entrenador: JJ Aymerich.