Dura derrota dels màsters al ‘Medi’

waterpolo-vivido-desde-dentroCE MEDITERRANI 9 – CN SANT ANDREU 5

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 19

El Sant Andreu màster ha sumat una nova derrota avui en la seva visita a la  piscina del Mediterrani. L’equip ha donat la cara però no ha tingut l’encert necessari, especialment en la segona meitat del partit, i veu com les posicions capdavanteres de la taula cada cop queden més lluny.

El partit es preveia igualat, sobretot després del matx de la primera volta, però els nostres no atravessen un bon moment i això ha decantat la balança cap a la banda local. El Medi s’ha avançat en el primer atac, amb una entrada i una passada lateral que ha acabat en gol (1-0). El Sant Andreu ha reaccionat i després d’un parell d’atacs fallats ha aconseguit l’empat amb un gran xut exterior de Díaz (1-1). Els locals s’han tornat a avançar amb un xut exterior (2-1), però la resposta andreuenca ha estat de nou immediata, amb una vaselina formidable de Guiral des de deu metres (2-2) en el que ha estat sense dubte el millor gol de la nit. En aquest primer quart trepidant el Medi ha aconseguit tornar a marcar, també de vaselina, i s’ha arribat al primer descans amb 3-2.

La tònica del segon temps ha estat la mateixa. Guzmán s’ha anat entonant a la porteria i l’índex d’efectivitat local ha disminuït clarament. Mentrestant els nostres tiraven endavant buscant de nou l’empat. Aquest ha arribat en un home de més que Díaz ha transformat en el 3-3. Un parell de minuts més tard el Sant Andreu ha aconseguit posar-se per davant per primer i únic cop durant el partit, amb una passada lateral de Guiral sobre Bonamusa que aquest ha aprofitat per fer el 3-4 i marcar el seu primer gol de la temporada. Abans del final de la part els de Sants han empatat a 4 amb un xut afortunat després d’un rebot, i amb aquests guarismes s’ha arribat al descans.

El tercer temps ha estat definitiu. Semblava que els nostres estaven en disposició de lluitar per la victòria i que les espases seguirien en alt. Però no ha estat així. El Medi ha fet tres gols consecutius en tres accions interiors i ha marxat en el marcador amb un inesperat 7-4. Al llarg del període els nostres ho han provat de totes les maneres, però els xuts sortien desviats, a vegades fruit de la precipitació o altres cops simplement pel desencert. L’entramat defensiu que fins llavors havia rutllat força bé s’ha esfondrat i el partit ha quedat trencat, i el Sant Andreu, tocat.

L’única opció de mantenir-se en el partit i optar a un resultat positiu era marcar primer i ràpid, però el darrer quart no ha servit per girar la dinàmica negativa de l’equip. Els locals han fet el 8-4 i a partir d’aquí s’ha vist un Sant Andreu mirant de fer gol a la desesperada, amb ocasions, contraatacs i xuts, però hi ha hagut massa rauxa i poc seny. En els darrers instants, Encabo ha pogut recuperar el gol i fer el 8-5, però una darrera superioritat local ha donat l’opció del 9-5 i el partit ha conclòs sense res més a explicar.

El Sant Andreu mirarà de recuperar el sabor de la victòria la setmana vinent, rebent el Poble Nou, rival que va ser derrotat a la primera volta per 3-7. Tal com estan les coses cal malfiar-se de tothom, però una victòria seria balsàmica després dels darrers resultats.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Sergio Martínez, Marc Cruz, Ginés Alonso, Albert Encabo, Jordi Díaz, David Peña, Carlos Gadea, Guillem Bonamusa, Emma Campos, JJ Aymerich.