Dies claus per la natació

L’equip absolut de natació ha competit durant aquest cap de setmana en diferents competicions en l’àmbit català, espanyol i internacional amb l’objectiu de cercar sensacions de cara al Campionat d’Espanya Open de Primavera (Pontevedra, 8-11 abril) i provar en competició nous detalls tècnics i tàctics.

_V8I0844La majoria de l’equip ha passat aquests dos dies a Sabadell, amb motiu del Circuit Català de Trofeus. La competició, celebrada en un format d’eliminatòries i de final, ha estat d’un altíssim nivell i els nostres han estat a les alçades de les circumstàncies: L’Arnau Rovira s’ha imposat en 200 lliures, en 400 lliures, la Marta Gonzales ha guanyat l’or en 100 i 200 lliures i l’argent en 50 lliures, la Judith Navarro ha pujat el podi per penjar-se l’or en 400 i 1500 lliures, i la plata en 200 lliures. El Marc Calzada també ha assolit la plata en 200 i 400 lliures mentre que en 50 papallona ha estat quart; en Jan Giralt ha estat subcampió en 200 esquena i tercer en 100 esquena; el Mario Navea s’ha penjat l’argent en 50 braça i 100 braça mentre que la Sandra Garcia ha assolit la plata en 200 braça.

A part, molts esportistes andreuencs s’han classificat a les finals, una bona senyal nedar i competir entre els millors nedadors catalans i espanyols: la Nekane Martínez ha estat quarta en 200 lliures i sisena en 200 estils, el Ferran Martínez ha estat sisè també en 200 estils i la Laia Sicart s’ha proclamat quarta en 50 papallona i 50 lliures.

_V8I1043D’altra banda, la Jessica Vall, l’Àfrica Zamorano, l’Albert Escrits i la Lidon Muñoz han viatjat amb l’equip nacional fins a Marsella per disputar el Meeting Open de la Méditerranée. Escrits va assolir el bronze en 1500 lliures, Vall l’or en 100 i 200 braça i Zamorano el bronze en 200 esquena. Però, anant més enllà, els quatre esportistes han realitzat grans actuacions fent ombra a potències internacionals. I la nedadora Ana Alonso ha disputat l’emblemàtic trofeu Ciutat de Saragossa, el qual ha guanyat les proves de 100 braça i 100 lliures.

Així doncs, ha estat un cap de setmana intens però satisfactori per la secció absoluta de natació. Ara, però, ja tenen ganes de conquerir el proper repte. Seguiran entrenant pel nacional de primavera tant o més il•lusionats que sempre i amb la motivació que tant els predomina. Bona feina cracks!