Cartell de luxe al Ciutat de Barcelona

20170608_132508Avui el Club Natació Sant Andreu juntament amb la Federació Catalana de Natació amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de la Secretaria General de l’Esport han presentat la 38ª edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, en el qual hi participaran una vintena d’estrelles internacionals a la piscina Pere Serrat.

El campionat, que se celebrarà els propers 13 i 14 de juny, comptarà amb figures com Katinka Hosszú, actual campiona olímpica i recordista mundial en 400 estils; Mireia Belmonte campiona olímpica en 200 papallona; Mark Horton, campió olímpic en 400 lliures; Kyle Chalmers, campió olímpic en 100 lliures; Yulina Efimova, actual campiona del món en 100 braça; Cameron Van Der Burgh, campió olímpic en 100 braça i la local del CN Sant Andreu, Jessica Vall, tercera del món i subcampiona europea.

20170608_131214Aquesta edició és molt especial, ja que se celebra el 25é aniversari dels Jocs Olímpics del 1992, a Barcelona, i per això el CNSA ha convidat a la presentació i a la mateixa competició nedadors que van participar en aquesta cita olímpica. Durant el Trofeu es farà un reconeixement als olímpics i paralímpics que hi van participar i que no s’han volgut perdre l’oportunitat d’assistir en un campionat d’aquesta magnitud.

La roda de premsa del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació i de Waterpolo s’ha celebrat a l’Antiga Fabrica Estrella Damm i ha estat protagonitzada pels representants de cada entitat organitzadora i col·laboradora: Àngel Bernet, president del CN Sant Andreu; Enric Bertran, president de la Federació Catalana de Natació; Santi Siquier, representant territorial de l’Esport a la Generalitat; i David Escudé, comissionat d’Esport a l’Ajuntament de Barcelona.

Marta Gonzalez i Silvia Parera (foto FCN)
Marta Gonzalez i Silvia Parera (foto FCN)

Però un dels moments més interessants de la presentació d’aquesta 38a edició del Ciutat de Barcelona ha estat quan la presentadora Maria Guixà ha entrevistat a la Marta Gonzalez, nedadora olímpica del CNSA i ha expressat les seves ganes per competir: “Nedar al costat de campiones olímpiques és una motivació gegant i aquest Ciutat de Barcelona serà especial. Ho aprofitaré competint al màxim”. Sarai Gascón, nedadora paralímpica ha agraït al CNSA i a la FCN per incorporar proves on hi participaran els esportistes paralímpics.

D’altra banda també ha parlat Dani Ballart, entrenador de waterpolo del CNSA i exwaterpolista, per recordar la final dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 entre Espanya i Itàlia, dos equips que s’enfrontaran una altra vegada en el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Waterpolo que se celebrarà el 28 de juny a la Piscina Bernat Picornell.

Al finalitzar l’acte, els esportistes actuals, els esportistes participants als Jocs Olímpics de Barcelona i les autoritats representats de les entitats organitzadores i col·laboradores s’han fet una foto de família.